Eichel sa poteší. Sabres vyhodili trénera i generálneho manažéra

Tím Buffalo Sabres čaká radikálna zmena vo vedení. Majiteľ Terry Pegula vo štvrtok vydal oficiálne oznámenie o prepustení trénera Dana Bylsmu i generálneho manažéra Tima Murrayho.

„Po zhodnotení ostatnej sezóny a s ohľadom na budúcnosť našej organizácie sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu s Danom i Timom. Chceme sa im poďakovať za tvrdú prácu a snahu počas ich pôsobenia v klube a želáme im veľa šťastia. Už sme začali s procesom hľadania ich nástupcov,“ znie v Pegulovom stanovisku.

Bylsma nedoviedol tím do play-off ani v jednej z dvoch sezón, počas ktorých zaznamenal bilanciu 68-73-23. Murray to vo svojej funkcii nedokázal od 9. januára 2014. Buffalo hralo v bojoch o Stanley Cup naposledy v roku 2011.

Vyhodenie Bylsmu zrejme poteší útočníka Jacka Eichela, ktorý sa vyjadril, že ak sa tak nestane, nepredĺži so Sabres zmluvu. Od budúceho ročníka si tak bude so spoluhráčmi zvykať na nového trénera i generálneho manažéra.

Minuloročná draftová dvojka však neskôr pre Buffalo News poopravila svoje vyjadrenie:

„Chcem tu hrať ešte dlho. Nechcem nikam odísť a nechcem ani to, aby si to niekto myslel. Chcem byť súčasťou víťazného tímu. Viem, že je toho schopný a keď sa tak stane, chcem byť v centre diania.“

Tím zo štátu New York skončil v sezóne 2016/17 na poslednom ôsmom mieste v Atlantickej divízii s bilanciou 33-37-12.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 20. 04. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL