Canucks prišli o dvoch obrancov. Odišli do Ruska

Obrancovia Nikita Triamkin a Philip Larsen sa rozhodli po roku opustiť tím Vancouver Canucks i zámorskú NHL. Od budúcej sezóny budú hrať opäť v ruskej KHL.

Triamkin sa vracia domov

Defenseman Nikita Tryamkin returns to @IHCAvtomobilist after one full season with @Canucks in NHL. pic.twitter.com/3kJRLpvc0i

— KHL (@khl_eng) April 20, 2017

Dvadsaťdvaročný rodák z Jekaterinburgu sa vráti do tímu z rodného mesta, Avtomobilist Jekaterinburg, kde strávil štyri sezóny pred odchodom do Severnej Ameriky. Canucks ho draftovali v roku 2014 zo 66. pozície.

Triamkinovi sa končí platnosť dvojročného kontraktu s priemerným ročným zárobkom 925 000 amerických dolárov. V lete sa mohol stať obmedzeným voľným hráčom.

Vo svojej prvej plnej sezóne v NHL odohral 66 zápasov s bilanciou dva góly, sedem asistencií, 64 trestných minút a sedem mínusových bodov. Bol siedmym najvyťažovanejším obrancom tímu s priemerným časom na ľade 16 minút a 44 sekúnd.

Bronzový medailista z juniorských MS 2014 absolvoval v drese Vancouveru spolu 79 duelov so ziskom 11 bodov. V KHL už má na konte 188 súbojov, v ktorých nazbieral 28 bodov. V jeho materskom klube sa stretne aj so slovenským obrancom Michalom Čajkovským.

Larsen dlho nevydržal v NHL

Salavat Yulaev has signed a 2-year deal with defenseman Philip Larsen. pic.twitter.com/tOsNFSAK7R

— KHL (@khl_eng) April 20, 2017

Dvadsaťsedemročný Larsen vydržal v NHL po návrate z Ruska len jeden rok a opäť sa tam vracia. Vo štvrtok podpísal dvojročnú zmluvu s tímom Salavat Julajev Ufa. Predtým v lige hral aj za Jugru Chanty-Mansijsk a Jokerit Helsinki. V 108 zápasoch získal 61 bodov.

V jeho jedinej sezóne za Canucks odohral 26 zápasov s bilanciou gól a päť asistencií. Spolu v lige absolvoval 151 duelov so ziskom 37 bodov (9+28) aj v dresoch Edmontonu a Dallasu, ktorý ho draftoval v roku 2008 zo 149. miesta.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 21. 04. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL