Majiteľ Wild: Želám si, aby sme Hanzalovu výmenu neurobili

Tím Minnesota Wild sa pred play-off pokúsil posilniť a výsledkom toho bola výmena s Arizonou, prostredníctvom ktorej prišli do tímu Martin Hanzal a Ryan White. Majiteľ tímu Craig Leipold výmenu odobril, ale s odstupom času ju ľutuje.

Wild získali hráčov za voľbu v prvom kole tohtoročného draftu a voľbu v druhom kole budúcoročného draftu, ako aj podmienečnú voľbu vo štvrtom kole a útočníka z AHL, Graysona Downinga. Obaja pritom budú 1. júla neobmedzenými voľnými hráčmi.

Púť Minnesoty v play-off trvala len päť zápasov, ktoré stačili St. Louis Blues na jej vyradenie. Hanzal pritom v týchto zápasoch strelil len jeden gól. White zasiahol do troch stretnutí a nebodoval.

„Pri spätnom pohľade... Ježiš, želám si, aby sme tú výmenu neurobili,“ povedal Leipold pre denník Star Tribune. „V tom čase som to rozhodnutie podporoval a som ochotný s ním žiť.“

Následkom tej výmeny a výmeny z roku 2015, ktorá priviedla do Minnesoty Chrisa Stewarta, nemá klub teraz žiadnu voľbu v prvom ani druhom kole júnového draftu. A hoci to majiteľa neteší a nie je spokojný ani s výsledkom sezóny, generálny manažér Chuck Fletcher má podľa neho miesto isté.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL