Brankárska dilema Penguins príliš Senators nezaujíma

Pittsburgh momentálne rieši brankársku dilemu, ktorá je typická pre play-off. Výnimočná je len v tom, že tréner Mike Sullivan vyberá z dvoch víťazov Stanleyho pohára. Medzitým, Ottawa prikladá tejto kontroverzii minimálny význam.

Marc-Andre Fleury štartoval v každom zápase tohtoročného play-off, ale v stredu musel striedať po tom, čo inkasoval štyri góly z deviatich striel. V bráne ho nahradil Matt Murray, ktorý chytal po prvýkrát od zranenia a chytal dobre.

To viedlo k otázke, komu dá Sullivan priestor vo štvrtom zápase za nepriaznivého stavu 1:2 na zápasy. Kormidelník Penguins sa na to musel vyspať, ale ani vo štvrtok nevedel povedať, kto bude v piatok večer štartovať.

„Vždy je to náročné rozhodnutie, ale pre nás je to dobré náročné rozhodnutie, pretože tu máme dvoch skutočne dobrých brankárov,“ povedal Sullivan pre CP. „Nie je to pre nás ľahké rozhodnutie a nikdy ani nebolo. Snažíme sa urobiť rozhodnutie, ktoré nám dá najlepšiu šancu vyhrať zápas.“

Fleury po tréningu novinárom prezradil, že ešte nevie, kto bude chytať. Až na predošlý duel chytal v play-off spoľahlivo. Murray, ktorý vlani doviedol tím k Stanleyho poháru, je však z dlhodobej perspektívy preferovaným brankárom Penguins. Navyše, v stredu ukázal, že mu dlhšia absencia vôbec neuškodila.

Senators chceli v predošlom zápase zvýšiť efektivitu ofenzívy a aj sa im to podarilo. Chcú v tom pokračovať aj v piatkovom zápase a nebudú vôbec riešiť, či sa budú dostávať do šancí proti Fleurymu alebo Murraymu.

„Aby som k vám bol úprimný, je nám to jedno,“ povedal tréner Guy Boucher. „Museli sme sa vyrovnať s Raskom, ktorý bol na roztrhanie, potom sme sa museli vyrovnať s Lundqvistom, ktorý bol na roztrhanie, a teraz s Fleurym, ktorý bol tiež na roztrhanie. Či to bude on alebo iný brankár, neovplyvníme to a v našej hre to neurobí žiaden rozdiel.“

DOPLNENÉ: Do brány sa v piatok postaví Matt Murray. Prezradil to tréner Mike Sullivan, ktorý viac rozhodnutie nechcel rozoberať. Podotkol však, že Marc-Andre Fleury ho prijal ako profesionál.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL