Top zostávajúci neobmedzení voľní hráči

Ani sa nenazdáme a budeme tu mať august. Do neho by bez zmluvy mohlo vstúpiť niekoľko hráčov so zvučným menom. Na kontrakt stále čaká dosť neobmedzených voľných hráčov, pričom sme vybrali päť tých najlepších.

1. Andrej Markov (UŽ JE UPÍSANÝ!)
Markov má už 38 rokov, ale aj napriek pokročilému veku je to stále špičkový obranca, ktorý v poslednej sezóne hrával takmer 22 minút na zápas. Okrem bránenia je známy aj svojou ofenzívou. Ak by sa zmieril s ročným kontraktom, pravdepodobne by už bol upísaný Montrealom. On však chcel dvojročný kontrakt a to aj so zvýšením platu z 5,75 milióna dolárov na rovných šesť. S takou požiadavkou na trhu zrejme neuspeje. Aspoň si však vyskúša, aké je to byť hráčskym agentom. Zastupuje totiž sám seba.

Odporúčame:
Markov oficiálne podpísal zmluvu s Kazaňou

2. Thomas Vanek
Vanek má za sebou vydarenú sezónu v dresoch Detroitu a Floridy, ktorou ukázal, že po neúspechoch v Minnesote nepatrí do starého železa. Jeden z najtalentovanejších hráčov na trhu má záujem vrátiť sa k Red Wings, no pre nabitý platový rozpočet tímu musí vyčkávať. Detroit by nemal byť jediným záujemcom a mnohí veria, že by mohol skončiť aj v novom tíme z Las Vegas.

3. Jaromír Jágr
Okolo Jágra bolo v lete prekvapivo ticho. Po sezóne sa čakalo, že zostane na Floride, no Panthers sa rozhodli nepredĺžiť s ním kontrakt. Pred istým časom priznal, že o neho v NHL nie je veľký záujem, no aktuálne by mal byť s niekoľkými tímami v kontakte. Jágr pomaly, ale isto starne, ale ide o skutočnú legendu, ktorá by mohla byť prínosom aj pri klesajúcej produktivite. Nevylúčil však ani návrat do Európy.

4. Mike Fisher (UKONČIL KARIÉRU!)
Fisher je rodeným vodcom a je platným hráčom na oboch koncoch ľadu. Z časti je stále voľným hráčom preto, že sa musí rozhodnúť, či bude v kariére pokračovať alebo nie. Ak áno, bolo by to zrejme v drese Nashvillu, keďže tam je doma. Predators o jeho návrat majú záujem. Samozrejme, pri krátkej a lacnejšej zmluve.

Odporúčame:
Mike Fisher ukončil hráčsku kariéru!

5. Cody Franson
Franson je zrejme tým najlepším obrancom pod 30 rokov, ktorý je stále voľný. U niektorých tímov by mohol byť vhodný aj druhého páru, u väčšiny do tretieho. Toto leto je pre neho podobné ako to spred dvoch rokov, keď podpísal zmluvu so Sabres až začiatkom septembra. Nové pôsobisko si nájde, ale pravdepodobne nie pri požiadavkách, ktoré si predstavuje.

Stoja za zmienku: Jarome Iginla, Drew Stafford, Shane Doan, Brian Gionta, Jiří Hudler, Roman Polák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 07. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL