Johansen podpísal veľký osemročný kontrakt

Center Ryan Johansen v piatok podpísal ako obmedzený voľný hráč novú osemročnú zmluvu so svojim tímom Nashville Predators. Jej celková hodnota je 64 miliónov amerických dolárov, čo predstavuje priemerný ročný príjem vo výške 8 miliónov dolárov.

Johansen's new deal with the #Preds is a flat 8x$8M across the board. It does not include any Signing Bonuses, nor include any Trade Clauses pic.twitter.com/t7Tsrztu2z

— CapFriendly (@CapFriendly) July 28, 2017

Johansen pôsobí v Nashville od januára 2016, keď bol do neho vymenený Columbusom. Nová zmluva ho k tímu zaviaže do konca sezóny 2024/25 a prišla ako darček k pondelkovým 25. narodeninám.

„Toto je pravdepodobne jeden z najlepších dní môjho života. Som vďačný mojej rodine, mojim bratom a mojim priateľom. Urobili všetko, čo mohli, aby ma usmernili správnym smerom a učili ma,“ poznamenal útočník pre klubový web.

Vo svojej prvej plnej sezóne v drese Predators odohral rodák z kanadského Vancouveru 82 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a dokopy nazbieral 61 bodov. V 14 zápasoch play-off pridal tri góly a desať asistencií. Vo finále nehral, pretože v treťom kole utrpel zranenie stehna, ktoré si vyžiadalo operáciu.

Po podpise zmluvy budú mať Predators svoj prvý útok zaistený minimálne na päť sezón. Filip Forsberg podpísal vlani šesťročnú zmluvu, Viktor Arvidsson pred týždňom sedemročnú.

„Myslím si, že je to fantastické. Toto bol náš cieľ pre toto leto. Máme teraz upísané celé naše jadro, mnoho hráčov na mnoho rokov. Dúfajme, že sme vyberali správne. Verím, že sme tak urobili,“ skonštatoval generálny manažér David Poile.

Johansen, ktorý doteraz v NHL odohral 433 zápasov so ziskom 288 bodov (101+187), podpísal najdlhší kontrakt v histórii organizácie Predators.

„Toto je najdlhší kontrakt, ktorý sme od nášho príchodu do NHL niekomu dali. Osem rokov a významné množstvo peňazí, no cítime, že máme toho správneho človeka na post prvého centra pre mnoho rokov,“ dodal Poile.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL