Doktori zistili rakovinu komentátorovi a víťazovi Stanleyho pohára

Bývalý útočník a tréner, v súčasnosti komentátor zápasov Blackhawks Eddie Olczyk, sa v lete stretol s nepríjemnou skutočnosťou – doktori mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva.

All of us here at NBC Sports are pulling for you Edzo. Get well soon. #HockeyTough pic.twitter.com/t2bKMWx4oT

— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) August 8, 2017

Čoskoro päťdesiatjedenročný Olczyk absolvoval minulý týždeň operáciu a doktor tímu Chicago Blackhawks Michael Terry v utorok prezradil, že ho v najbližšom čase ešte čaká liečba, vrátane chemoterapie.

„Pracujem s mimoriadnymi zdravotníckymi profesionálmi a očakávam, že budem späť za komentátorským stolom hneď ako dokončím liečbu,“ vyhlásil Olczyk a poďakoval sa za podporu rodine, tímu, NBC Sports, priateľom i fanúšikom.

Rodák z Chicaga bol draftovaný Chicagom v roku 1984 z celkového tretieho miesta. Počas svojej 16-rpčnej kariéry v NHL hral za šesť tímov, pričom v roku 1994 pomohol Rangers k zisku Stanleyho pohára. Hráčsku kariéru ukončil s 342 gólmi a 452 asistenciami v 1031 zápasoch.

Ako tréner pracoval v Pittsburghu v sezóne 2003/04 a v časti sezóny 2005/06. Ako komentátor v Chicagu pracuje od ročníka 2006/07. V roku 2012 bol uvedený so Siene slávy amerického hokeja.

Our thoughts and prayers are with Eddie O and his family. Stay strong... we know you'll beat this. pic.twitter.com/SrmdMwmrv1

— Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) August 9, 2017



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL