Slovensko má nového reprezentačného trénera. Je ním niekdajší šampión NHL!

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan v stredu počas slávnosti Hokejista roka 2017 oznámil meno nového hlavného trénera. Stal sa ním niekdajší dlhoročný hráč NHL Craig Ramsay.

Šesťdesiatšesťročný Kanaďan trénuje už od sezóny 1984/85, keď ukončil 16-ročnú kariéru v NHL. Celú ju strávil v drese Buffala Sabres, ktoré ho draftovalo v roku 1971 z 19. miesta.

V 1070 zápasoch základnej časti nazbieral ako útočník 672 bodov za 252 gólov a 420 prihrávok. V 89 dueloch play-off pridal 48 bodov. Na konte má Selkeho trofej (1985), účasť v Zápase hviezd (1976) a už 30 rokov je členom Siene slávy Sabres.

Ramsay odštartoval trénerskú kariéru v Buffale, no neskôr pôsobil aj na Floride, v Dallase, Philadelphii, Tampe Bay, Bostone, Atlante, Edmontone a Montreale. Okrem troch sezón pracoval väčšinou ako asistent trénera, posledné dva roky bol konzultantom v tíme Canadiens.

Najväčším úspechom rodáka z provincie Ontário bol zisk Stanleyho pohára v roku 2004 ako asistent Johna Tortorellu v organizácii Lightning. Na reprezentačnej lavičke ešte nestál.

Ramsay nahradil vo funkcii Zdena Cígera. Stal sa druhým kanadským i zámorským trénerom Slovenska po Glenovi Hanlonovi a tretím zo zahraničia. Tým posledným bol Čech Vladimír Vůjtek.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 08. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL