Lundqvist je už zdravý a pripravený na kemp

Skúsený brankár Henrik Lundqvist je späť na ľade a po zotavení zo zranenia kolena sa cíti pripravený na tréningový kemp, ktorý jeho tím New York Rangers otvorí už zhruba o mesiac.

Tridsaťpäťročný Švéd, ktorého čaká 13. sezóna v NHL, si natiahol postranné väzivo v ľavom kolene počas reprezentovania Švédska na majstrovstvách sveta. Momentálne sa však už cíti zotavene a na nový ročník sa pripravuje tak ako je u neho zvykom.

„Niekoľkokrát som už korčuľoval a cítim sa dobre. Samozrejme, ešte je predo mnou nejaká robota, ale je to podobný pocit. Keď vykročíte na ľad, až vtedy skutočne zvýšite intenzitu tréningu. A ja si to teraz užívam,“ poznamenal Lundqvist pre ligový web.

Lundqvist sa v novej sezóne bude snažiť vykompenzovať u neho slabší ročník 2016/17, v ktorom mal bilanciu 31-20-4 s 91% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,74 inkasovaného gólu na zápas. V kariére ešte nikdy predtým nemal tieto štatistiky horšie. Jeho problémom bola najmä nevyrovnanosť výkonov.

„Vrcholy boli tak vysoko ako v každom roku, ale tie pády boli až príliš veľké. Mal som však aj veľa období, keď som sa cítil dobre a chytal tak ako som chcel a mal. Samozrejme, keď ste jednotkou tímu, nemôžete mať veľa slabších chvíľ, pretože to ovplyvňuje celkové pocity i vaše hodnotenie,“ podotkol.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL