Sedinovci chcú ukázať, že ešte nepatria do starého železa

Éra dvojičiek vo Vancouveri sa blíži ku svojmu koncu. Sezóna 2017/18 bude pre Daniela Sedina a jeho brata Henrika poslednou v ich aktuálnych kontraktoch. Čo bude po nej, švédski útočníci ešte nevedia.

Sedinovci už budú mať 37 rokov a minulá sezóna pre nich nebola príliš vydarená. Do tej novej budú vstupovať s cieľom ukázať, že hokej ešte hrať vedia. Či si následne ešte kariéru predĺžia, o tom budú uvažovať až niekedy na konci ročníka.

„Myslíme pravidelne na našu budúcnosť, ale berieme to rok po roku. Tento rok chceme ukázať, že stále dokážeme hrať na vysokej úrovni. Vieme, že ak sa nám to podarí, potom bude ľahšie odpovedať na tieto otázky ku koncu ročníka,“ uviedol Henrik pre ligový web.

V minulej sezóne sa príliš nedarilo ani Vancouveru, ktorý v týchto rokoch prechádza fázou prebudovania. Napriek tomu však Henrik verí, že v novej sezóne by s jeho a bratovou pomocou mohol dopadnúť lepšie ako naposledy.

„Pre mňa a Daniela to bude o tom, aby sme boli takí dobrí ako môžeme byť. Myslím si, že by sme mali byť schopní bojovať o miesto v play-off. To bude náš cieľ,“ poznamenal Sedin, ktorý spolu s bratom vstúpi už do 17. sezóny v NHL. Všetky strávili v drese Canucks.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL