Tretiak: Ovečkin sa musí zmieriť s tým, že si na olympiáde nezahrá

Legendárny Vladislav Tretiak si myslí, že je na čase, aby sa kapitán tímu Washington Capitals, Alex Ovečkin, vzdal svojho sna o účasti na Zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

Niekdajší brankár a súčasná hlava Ruskej hokejovej federácie tvrdí, že hviezdny útočník musí už akceptovať skutočnosť, že sa hráči z Národnej hokejovej ligy februárového turnaja nezúčastnia.

„Čo s tým môže Ovečkin teraz robiť? Nič. Hrať za Washington,“ povedal tretiak pre R-Sport. „Musí sa s tým zmieriť.“

Tridsaťjedenročný Ovečkin opakovane tvrdil, že si zahrá na svojej štvrtej olympiáde bez ohľadu na to, či NHL účasť svojich hráčov povolí alebo nie. Viackrát ho v tom podporil aj majiteľ Capitals.

„Nezmenil som svoj názor a ani ho nezmením. Je to moja vlasť. Viete, myslím si, že tam chce hrať každý. Hrať na olympiáde je najväčšou príležitosťou vo vašom živote. Neviem. Niekto mi povie, aby som nešiel, bude mi to jedno. Jednoducho pôjdem,“ povedal ešte v apríli.

Zástupca komisára NHL Bill Daly pritom začiatkom septembra pre televíziu TSN uviedol, že liga má od Medzinárodnej hokejovej federácie garanciu, že nepovolí hrať na olympijskom turnaji žiadnemu hráčovi so zmluvou v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL