Šipačov na farme? S výkonmi to nesúvisí, vysvetlil McPhee

V lete tím Vegas Golden Knights podpísal dvojročnú zmluvu za 9 miliónov s útočníkom Vadimom Šipačovom. Bolo tak prekvapujúce, keď sa hviezda KHL na začiatku ročníka ocitla v zostave záložného tímu.

V pondelok však generálny manažér „Zlatých rytierov“ George McPhee prezradil, že pobyt Šipačova na „farme“ nie je výsledkom jeho nedostačujúcich výkonov.

Samotný hráč i jeho agent boli nahnevaní a spočiatku nerozumeli vyradeniu zo zostavy prvého tímu, ale zo strany McPheeho boli ubezpečení, že tento ťah nesúvisel s výkonnosťou, ale s manažovaním zostavy.

Ruský útočník sa nahlásil do tímu Chicago Wolves z nižšej AHL, ale následne sa vrátil do Las Vegas, aby bol spolu so svoju manželkou. Ani jeden z nich totiž nerozpráva po anglicky. Momentálne sa hokejista udržiava v kondícii individuálne.

Podobne ako Šipačov dopadli aj Alex Tuch a Shea Theodore, ktorých zotrvanie vo Vegas sa očakávalo, ale nakoniec boli poslaní do AHL. Táto trojica si odskákala pretlak obrancov v zostave a putovala na „farmu“, pretože nemuseli byť zapísaní na waiver listinu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 10. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL