Šanca pre Jaroša na debut v NHL: Tréner zvažuje sedem bekov

Obrancovia Erik Karlsson a Johnny Oduya neodcestovali v pondelok s tímom Ottawa Senators na trojzápasový trip po západnej časti Kanady. Slovenský obranca Christián Jaroš áno.

Senators odštartujú trip v utorok na ľade Vancouveru. Následne navštívia v piatok Calgary a v sobotu Edmonton. Tréner Guy Boucher nevylúčil, že by sa k tímu počas tripu zranení hráči dodatočne pripojili.

Karlsson sa stále zotavuje z operácie chodidla, ktorú absolvoval 14. júna. Oduya trpel zranenie dolnej časti tela v otváracom zápase. Obaja v pondelok korčuľovali. Na ľade nebol Ben Harpur, ktorý v sobotu nahrádzal Oduyu a utrpel zranenie ramena.

V nedeľu sa tak tím odhodlal k povolaniu Thomasa Chabota a Jaroša, ktorí by mohli figurovať v základnej zostave v utorok aj obaja. Boucher totiž zvažuje nasadenie siedmich obrancov a 11 útočníkov. Jaroš bol na tréningu pritom siedmym „zadákom“.

„Dotlačili nás k tomu okolnosti, ale obaja, dokonca aj Jaroš, sú hráči, ktorí budú hrať v NHL. Páčia sa nám a je len otázkou času, kedy sa tu usadia. Chceme im venovať priestor, aby sa dobre rozvíjali a vkladať ich do situácií, ktoré zvládnu. Realita je taká, že to teraz s nimi pôjde trochu rýchlejšie,“ poznamenal Boucher pre Ottawa Citizen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL