Tatar strelil svoj 100. gól v NHL, skóroval aj Pánik

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL z výhier tešili Toronto, St.Louis a Los Angeles. Videli sme dva hetriky. Tomáš Tatar strelil svoj prvý gól v sezóne, Richard Pánik štvrtý.

Tatar skóroval, Detroit prehral v Toronte

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa konečne dočkal a v stredu strelil svoj prvý gól v tejto sezóne, ktorý bol zároveň jeho 100. v kariére. Detroitu ním pomohol v druhej tretine aspoň trochu zdramatizovať zápas proti Torontu, ktoré sa nakoniec tešilo z výhry 6:3 a predĺženia víťaznej série na tri zápasy. Víťazný gól strelil Connor Brown, do čierneho sa trafili aj Nazem Kadri, Zach Hyman, Auston Matthews, Morgan Rielly a do prázdnej brány William Nylander. Curtis McElhinney štartoval prvýkrát v sezóne. Duel opustil s 30 zákrokmi. Jimmy Howard ho opustil už v 16. minúte, keď inkasoval tretí gól zo štyroch striel. Petr Mrázek následne urobil 19 zákrokov. Okrem Tatara skórovali aj Henrik Zetterberg a Jonathan Ericsson. Nick Jensen nazbieral tri asistencie. Detroitu sa podarilo v druhej tretine znížiť skóre z 1:4 na 3.4, ale nakoniec prehral prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe. Tatar odohral takmer 18 a pol minúty so štyrmi streleckými pokusmi a bodyčekom. Domáci Patrick Marleau absolvoval svoj 1500. zápas v NHL.

Prvý gól Tatara v sezóne 201718:


Hviezdy duelu: 1. M. Rielly (TOR), 2. N. Kadri (TOR), 3. N. Jensen (DET)

Schwarz doviedol Blues k výhre nad Chicagom, Pánik skóroval

Jaden Schwarz zaznamenal hetrik, aby doviedol St. Louis k výhre 5:2 nad Chicagom. Vladimir Tarasenko zaznamenal gól a asistenciu, Kyle Brodziak sa tiež presadil strelecky a Jake Allen urobil 22 zákrokov. Blues ukončil dvojzápasovú sériu prehier. Do ich zostavy sa vrátil po zranení ruky útočník Alex Steen. Corey Crawford inkasoval štyri góly z 32 striel a o góly Blackhawks sa postarali v závere tretej tretiny počas presiloviek Richard Pánik a Ryan Hartman. Slovenský útočník tečoval strelu Duncana Keitha a gól mu bol pripísaný dodatočne. Na ľade pobudol 14 a štvrť minúty, pričom sa prezentoval strelou, troma bodyčekmi a dvoma blokmi. „Mali sme zlý štart a zlú prostrednú časť zápasu. Nebolo to veľmi dobré. Bolo to tak blízko k brutálnosti, ako to len mohlo byť,“ lamentoval po zápase tréner Chicaga Joel Quenneville.

Pánikov 4. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. J. Allen, 3. V. Tarasenko (všetci STL)

Kempe zažiaril pri výhre L.A. nad Montrealom

Montrealu kalifornský dvojzápas nevyšiel podľa predstáv. Po utorkovej prehre v San Jose prehral aj v Los Angeles. O výhre domáceho tímu 5:1 rozhodli štyri góly v tretej dvadsaťminútovke. Tri z nich pritom strelil mladík Adrian Kempe, pre ktorého to bol prvý hetrik v NHL. Začal ho svojím prvým gólom sezóny a pridal aj prihrávku. Dvakrát skóroval Michael Cammalleri, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Jonathana Quicka z 37 striel prekonal len Paul Byron, ktorý otváral skóre zápasu. V ňom dostal priestor v bráne Canadiens Al Montoya, ktorý urobil 37 zákrokov. Kým kanadský klub prehral šiesty zápas po sebe, kalifornský oslávil tretiu výhru v sérii, najlepší štart (5-0-1) do sezóny v klubovej histórii a dostal sa do čela Západnej konferencie. Montreal je posledný na východe. Duel nedohral domáci Jeff Carter.

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe, 2. M. Cammalleri, 3. J. Quick (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 18:21 1 0 1 0 0 4 1
R. Pánik (CHI) 14:12 1 0 1 0 0 1 3



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL