Richard Pánik? Bowman je s jeho štartom spokojný

Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik zažíva bodovo najlepší vstup do sezóny po tej minulej, jeho zlomovej. V tomto ročníku síce toľko bodov zatiaľ nenazbieral, ale herne nezaostal za očakávaniami.

A aj jeho produktivita je veľmi dobrá. V prvých desiatich zápasoch nazbieral osem bodov a strelil päť gólov. V tímom porovnaní je štvrtým najproduktívnejším hráčom a druhým najlepším strelcom.

Spokojnosť s jeho doterajšími výkonmi v utorok vyjadril aj generálny manažér Blackhawks Stan Bowman, ktorý pre Sun Times hodnotil tohtoročný vzostup prvého útoku.

„Neviem, či je to väčším množstvom energie alebo niečím iným, ale Toews je skutočne efektívny. Richard Pánik má tiež dobrý štart. Sú to veľkí hráči. Majú rýchlosť i zručnosti. Súperom robia problémy. Neviem, ako treba hrať proti ich útoku. Je ťažké ho brániť,“ povedal Bowman.

Toews doteraz nazbieral tri góly a päť asistencií. Od neho a Pánika je o bod produktívnejší Brandon Saad, ktorý aj vďaka úvodnému hetriku má na konte šesť gólov a tri asistencie. Chicago je momentálne druhé v Centrálnej divízii s bilanciou 5-3-2.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL