V stredu vyhrali Blue Jackets a Blues, Steen štvorbodový

Medzi dva jedenásťzápasové dni sa nám vopchala streda, ktorá v NHL priniesla len dva duely bez slovenskej účasti. Z výhier sa v nich tešili domáce tímy St. Louis Blues a Columbus Blue Jackets.

Steen štvorbodový pri výhre nad Flames

Jaden Schwartz a Alex Pietrangelo strelili v druhej tretine dva presilovkové góly po sebe a Jake Allen urobil 23 zákrokov, aby pomohli St. Louis zdolať Calgary pomerom 5:2. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol štyrmi bodmi Alex Steen – raz skóroval, trikrát asistoval. Paul Stastny sa tiež trafil do čierneho a do prázdnej brány skóroval Joel Edmundson. Oba góly Flames vsietil Mikael Backlund, Matt Tkachuk si pripísal dve asistencie. Eddie Läck, ktorý mal predtým proti Blues bilanciu 6-0, opustil stretnutie s 24 zákrokmi a kanadský tím si pripísal prvú prehru vonku v sezóne. Prvé štyri zápasy u súperov vyhral.

Allen likviduje únik Gaudreaua:


Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. M. Tkachuk (CGY)

Vydarená druhá tretina pomohla Columbusu k výhre nad Buffalom

Seth Jones zaznamenal gól a asistenciu, Sergej Bobrovskij kryl 34 striel a Columbus porazil Buffalo 5:1, aby vyhral piaty zápas z posledných siedmich. Blue Jackets sa v tejto sezóne nedarí v presilovkách, ale práve v nej odštartoval v prvej tretine cestu za výhrou Oliver Bjorkstrand. Jones následne vsietil druhý gól, ktorý bol víťazný. V druhej tretine sa okrem neho presadili aj Nick Foligno a Matt Calvert v rozmedzí 41 sekúnd. V poslednej minúte tretej tretiny uzavrel skóre Josh Anderson. O jediný gól Sabres, ktorých bilancia sa zhoršila na 3-6-2, sa postaral Seth Griffith v 58. minúte. Chad Johnson urobil 33 zákrokov.

Tri rýchle góly v druhej tretine:


Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Jones, 3. N. Foligno (všetci CBJ)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL