Marko Ďano stráca dôveru trénera

Slovenský útočník Winnipegu, Marko Daňo nehral v piatkovom zápase proti Minnesote a vyzerá to tak, že nebude hrať ani vo štvrtkovom zápase proti Pittsburghu.

Dvadsaťdvaročný trenčiansky odchovanec na stredajšom tréningu figuroval mimo prvých štyroch formácií. Napriek odchodu Nica Petana na „farmu“ by podľa denníka Winnipeg Free Press mal byť v najbližšom zápase zdravým náhradníkom.

Ak by sa tak skutočne stalo, Daňo by vynechal druhý zápas po sebe pre rozhodnutie trénera, ktorý mu očividne v tejto sezóne ešte nezačal veriť. Na tribúne by bol od začiatku ročníka po tretí raz.

V piatich zápasoch, ktoré doteraz odohral, nezaregistroval ani jeden bod. V priemere hrával len necelých sedem minút na zápas. Pripísal si dva mínusové body a štyri trestné minúty.

Ak by nehral vo štvrtok, štart v piatok by ho iste potešil – Jets totiž narazia na Columbus. Práve v tomto tíme, ktorý ho draftoval, sa Daňovi doteraz darilo v NHL najlepšie. Po prvej výmene sa však na najvyššej úrovni nevedel uchytiť.

Často za to mohol fakt, že nedostával veľa príležitostí v prvých útokoch, ktoré by mu mohli sedieť viac. Za krivdu zo strany trénera Paula Mauricea to však považovať nemôžeme, pretože mu vlani dal šancu hrať napríklad aj s Patrikom Lainem a svojej šance sa nechopil.

V tejto sezóne Daňo hral prevažne vo štvrtom útoku a v jednom zápase dostal šancu aj v treťom. Príliš sa mu pri obmedzenom čase trávenom na ľade nedarilo. Momentálne je zaseknutý na rozhraní základnej zostavy.

Možno by mu prospela zmena prostredia, možno pár zápasov v nižšej AHL. Do Manitoby ho však klub nemôže poslať bez zapísania na waiver listinu nechránených hráčov. A výmena momentálne pravdepodobná nie je.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL