Vrbata ukončil gólové suchoty siedmym hetrikom v kariére + video

Osem gólov sa podarilo streliť Floride vo štvrtok. Na víťazstve 8:3 nad Anaheimom mal však spomedzi strelcov najväčší podiel český útočník Radim Vrbata, ktorý strelil tri góly. Bol to jeho siedmy hetrik v kariére.

Vrbata, ktorý do štvrtka v tejto sezóne ešte neskóroval, odštartoval cestu za hetrikom už po 64 sekundách hry, kedy otvoril stav zápasu. V 18. minúte skóroval počas presilovky, aby mal po prvej tretine na konte už dva góly. Tretí pridal v strede tretej tretiny, kedy upravoval skóre na 7:2.

Už tridsaťšesťročný Čech bol so šiestimi strelami najaktívnejším strelcom tímu, ktorý inak strelil najviac gólov v tejto sezóne pri najmenšom počte striel. Na bránu Ducks smerovalo len 22 pokusov.

„Nemali sme toľko striel na bránu, ale tie, ktoré sme mali, sa počítali. Tiež nám však pomohli aj šťastné odrazy puku,“ povedal Vrbata. „Je dôležité streliť prvý a druhý gól. V tejto lige je lepšie, keď hráte s vedením.“

Vrbata naposledy zaregistroval hetrik 7. decembra 2015 ešte ako hráč Vancouveru. Vo štvrtok zároveň skóroval po prvýkrát od 6. apríla, po deväťzápasovej sérii bez gólu

„Vždy chcete odštartovať sezónu na dobrú nótu a strieľať góly hneď na začiatku, aby ste mali pokoj. Potom tu máte takéto zápasy, v ktorých končí v bráne všetko, čoho sa dotknete. Ja to však beriem všetkými desiatimi,“ poznamenal po prelomení gólových suchôt.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 10. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL