Vegas zničilo Colorado, Slováci nebodovali

V šiestich piatkových zápasoch NHL sa predstavili dvaja slovenskí útočníci, no Richard Pánik ani Mako Daňo nebodovali pri prehrách svojich tímov. Vegas zaznamenalo prvé víťazstvo na nulu v histórii, keď deklasovalo Colorado. Až štyri duely sa skončili rovnakým výsledkom.

Rinne doviedol Nashville k výhre v Chicagu

Pekka Rinne predviedol 43 úspešných zákrokov, vrátane 20 v prvej tretine, keď inkasoval jediný gól z hokejky Arťoma Anisimova pri vlastnej presilovke. Ruský útočník poslal Chicago do vedenia 1:0 necelú pol minútu pred prvou prestávkou, keď na trestnej lavici sedel Richard Pánik s menším trestom za sekanie. V druhej tretine však Nashville otočil stav a zvíťazil v United Center 2:1, čím ukončil krátku sériu dvoch prehier. Pred dvoma týždňami prehral v Chicagu rovnakým pomerom. Calle Järnkrok vyrovnal na 1:1 už po 57 sekundách prostrednej časti hry a Craig Smith strelil víťazný gól v strede zápasu v presilovej hre. Bol jeho jubilejným stým v NHL. Corey Crawford kryl 28 striel, no nezabránil druhej prehre Blackhawks po sebe a štvrtej v posledných piatich dueloch. Pánik odohral 13 minút a 41 sekúnd bez bodového zápisu. Zaznamenal iba mínusový bod a tri bodyčeky. Jeho spoluhráč Patrick Kane nebodoval prvýkrát po šiestich zápasoch.

Smithov 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. C. Smith, 3. R. Josi (všetci NSH)

Columbus vylepšil svoj rekordný začiatok sezóny

Columbus síce prehrával v domácom zápase proti Winnipegu po dvoch tretinách 0:1, ale podarilo sa mu zvrátiť stav a zvíťaziť 2:1 po predĺžení. Vylepšil si tak sezónnu bilanciu na 7-3-0, najlepšiu po prvých desiatich dueloch v klubovej histórii. So siedmimi výhrami v októbri vyrovnal svoj rekord spred 10 rokov. Rozhodol o tom Josh Anderson, ktorý skóroval v strede nadstaveného času. Vynútil ho v tretej tretine Cam Atkinson a Sergej Bobrovskij zastavil 29 striel pri druhej výhre Blue Jackets po predošlých dvoch prehrách. Marko Daňo, ktorý na poslednú chvíľu nahradil v zostave Jets Joela Armiu, ho ohrozil jednou strelou. Počas 8 minút a 40 sekúnd v akcii si pripísal aj dva bodyčeky a jedno prehrané vhadzovanie. Skóre zápasu otvoril v piatej minúte jeho spoluhráč Brandon Tanev a Steve Mason ho opustil s 35 zákrokmi. Winnipeg prehral druhý súboj za dva dni rovnakým výsledkom.

Andersonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. S. Bobrovskij, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Vegas rozobralo Colorado, Dansk s čistým kontom

Oscar Dansk prežíva fantastický začiatok kariéry v NHL. Vyhral aj svoj tretí zápas v bráne nováčika z Las Vegas, pričom tentoraz zastavil všetkých 32 striel pri vysokom víťazstve 7:0 nad Coloradom. Vychytal nielen svoje prvé čisté konto, ale aj premiérové v histórii organizácie. Tá vylepšila rekordný štart nového tímu do súťaže na 8-1-0 a s päťzápasovou víťaznou sériou sa vyrovnala Rangers a Edmontonu v ich prvých sezónach. Iba Montreal a Toronto vyhralo aspoň šesť z úvodných siedmich domácich duelov v lige. O doposiaľ najvyššiu výhru Vegas s najviac gólmi sa postaralo sedem rôznych strelcov. David Perron, Cody Eakin, James Neal a Jonathan Marchessault pridali ku gólu asistenciu, Nate Schmidt ich získal dve. Zvyšné góly strelili Oscar Lindberg, navrátilec Erik Haula v presilovke a William Carier. Všetky inkasoval Semion Varlamov z 21 striel. Tyson Barrie ukončil šesťzápasovú bodovú sériu a Avalanche prehrali štvrtý duel z ostatných piatich.

Odporúčame:
Video: Brayden McNabb vs. Nathan MacKinnon (bitka)

Haula sa vrátil, Fleury sa k Vegas na tripe nepripojí

Hviezdy duelu: 1. O. Dansk, 2. O. Lindberg, 3. L. Sbisa (všetci VGK)

Blues si predĺžili bodovú sériu na ľade Caroliny

Brayden Schenn prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o výhre St. Louis 2:1 na ľade Caroliny. Znamenala natiahnutie jeho bodovej šnúry na päť zápasov. Blues poslal v druhej tretine do vedenia Dmitrij Jaškin, ale už o 64 sekúnd neskôr vyrovnal stav na 1:1 Jeff Skinner. Carter Hutton chytil 26 striel a vyhral aj svoj tretí duel v sezóne. Jaden Schwartz si predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov, kým Vladimir Tarasenko bol jediným vylúčeným hráčom. Cam Ward sa prezentoval 32 zákrokmi pri tretej domácej prehre Hurricanes po sebe. Pri všetkých skórovali iba raz. Navyše, prišli o zraneného Teuva Teräväinena, ktorý opustil duel po kolízii s Alexom Steenom pri prvom striedaní v druhej časti hry.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. C. Ward (CAR), 3. C. Hutton (STL)

Devils vyhrali gólovú prestrelku nad Ottawou

Nováčik Jesper Bratt premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a New Jersey sa vrátilo na víťaznú koľaj domácim triumfom 5:4 nad Ottawou. Tá viedla 2:0 po góloch Johnnyho Oduyu a Mikea Hoffmana, ale Devils štyrmi gólmi obrátili skóre vo svoj prospech. Jimmy Hayes, Adam Henrique, Brian Gibbons a Damon Severson vybudovali náskok 4:2, ktorý až v posledných 75 sekundách tretej tretiny zmazali Mark Stone a Christopher DiDomenico. Ten vynútil predĺženie 37 sekúnd pred koncom svojím prvým gólom v NHL. Pridal k nemu asistenciu, rovnako ako Hoffman so Stoneom a na opačnej strane Hayes. Zacha dvakrát asistoval a Keith Kinkaid urobil 23 zákrokov. V nájazdovej lotérii ho prekonal zo štyroch strelcov iba Tom Pyatt. Mike Condon, ktorý chytil 21 striel, inkasoval v nájazdoch aj z hokejky Drewa Stafforda. Devils majú s bilanciou 7-2-0 najlepší štart od sezóny 1993/94. Senators prehrali tretíkrát po sebe na ľade súpera, no bodovali aj vo štvrtom zápase vonku v ročníku a v piatom celkovo.

Odporúčame:
Video: DiDomenico zariadil Ottawe bod prvým gólom v NHL

Brattov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Hayes (NJD), 2. Ch. DiDomenico (OTT), 3. P. Zacha (NJD)

Dallas uštedril Calgary ďalšiu domácu prehru

Calgary viedlo doma nad Dallasom od stredu zápasu 1:0 po góle Johnnyho Gaudreaua, ale Dallas dvoma presilovkovými gólmi otočil stav a zvíťazil 2:1. Esa Lindell naštartoval obrat ešte pred druhou prestávkou a Alexander Radulov ho zavŕšil sedem minút pred koncom duelu. Kari Lehtonen pomohol Stars ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 29 zákrokmi. Mike Smith ich predviedol 22, ale ani on neodvrátil štvrtú domácu prehru Flames po sebe. Kanadský tím prehral štyri z posledných piatich zápasov. Pre Dallas išlo o prvý triumf na aktuálnom päťzápasovom výjazde (1-2-0).

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. K. Lehtonen (všetci DAL), 3. M. Smith (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 8:40 0 0 0 0 0 1 2
R. Pánik (CHI) 13:41 0 0 0 -1 2 0 3



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 28. 10. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL