McDavid pomohol k výhre nad Devils, Nashville uspel v Anaheime

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali len dva zápasy, v ktorých slovenský hokej svoje zastúpenie nemal. Z výhier sa v nich tešili Edmonton a Nashville.

McDavid trojbodový pri výhre nad Devils

Edmonton dúfa, že už našiel cestu zo slabého úvodu sezóny. Connor McDavid zaznamenal tri asistencie a Oilers sa stali prvým tímom, ktorý na vlastnom ľade porazil New Jersey. K výhre 6:3 prispeli gólmi Drake Caggiula, Ryan Strome, Oscar Klefbom, Milan Lucic, Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier bolo potrebných aj 31 zákrokov Cama Talbota. „Dnes po prvýkrát za dlhý čas hral každý naplno, všetky štyri útoky hrali dobre. Hrali sme správnym spôsobom a boli sme za to odmenení. Bolo dobré vidieť to, “ povedal McDavid. O góly Devils sa postarali Taylor Hall, Jesper Bratt a Brian Gibbons. Cory Schneider inkasoval päť gólov zo 41 striel. Nugent-Hopkins dával bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Oba tímy sa stretnú aj na budúci týždeň. Druhý a zároveň posledný vzájomný duel základnej časti sa odohrá vo štvrtok v Newarku.

Hall strelil svoj prvý gól bývalému tímu:


Hviezdy duelu: 1. A. Larsson, 2. D. Caggiula, 3. C. McDavid (všetci EDM)

Nashville odolal snahe o vyrovnanie a vyhral v Anaheime

V Honda Center došlo k repríze posledného finále Západnej konferencie. Tak ako na jar, aj tentokrát boli úspešnejší hráči Nashvillu. Roman Josi zaznamenal gól a asistenciu, Pekka Rinne urobil 35 zákrokov a ich tím porazil Anaheim pomerom 5:3 aj vďaka vybudovaniu trojgólového vedenia. Scott Hartnell, Matt Irwin a Viktor Arvidsson skórovali predtým, ako P.K. Subban uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Antoine Vermette, Hampus Lindholm a Jakob Silfverberg sa postarali o góly Ducks, ktorí v tretej tretine znížil skóre na 3:4 a mali viac ako 12 minút na vyrovnanie. John Gibson opustil duel s 25 zákrokmi. Hosťujúci Scott Hartnell odohral svoj 1 200. zápas v NHL.

Víťazný gól Arvidssona:


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. Ch. Wagner (ANA)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 11. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL