Veľká výmena je na svete: Duchene je Senátorom!

To, o čom sme písali v ostatných dňoch, sa nakoniec predsa stalo skutočnosťou. Tímy Colorado Avalanche, Ottawa Senators a Nashville Predators sa dohodli na veľkej výmene, ktorá zahŕňala Matta Duchenea.

Ottawa získala Duchenea iba necelý týždeň predtým, ako si s Coloradom zmeria sily v dvojzápase vo Švédsku. K jeho získaniu jej dopomohol Nashville, do ktorého putoval jej center Kyle Turris.

Najviac položiek získalo Colorado – tri draftové voľby a štyroch hráčov. Ottawa mu poslala voľbu v prvom kole a voľbu v treťom kole draftu, útočníka Shanea Bowersa a brankára Andrewa Hammonda. Nashville sa vzdal voľby v druhom kole draftu, obrancu Samuela Girarda a útočníka Vladislava Kameneva.

Duchene, rodák z ontárijského Haliburtonu, sa po dlhých mesiacoch dočkal vytúženého odchodu z Denveru so zmluvou, ktorá má platný ešte jeden rok po skončení tejto sezóny. Aj preto s ním o novej zmluve budú môcť Senators rokovať až od 1. júla.

Turrisov podpis bol podmienkou výmeny do Nashvillu a stal sa realitou v nedeľu (viac). Aj jeho výmena bola dlhšie predmetom špekulácií, pretože mu končí aktuálna zmluva a Senators neboli ochotní podpísať s ním dlhý lukratívnejší kontrakt.

Dvadsaťšesťročný Duchene zaznamenal v tejto sezóne 10 bodov (4+6) v 14 dueloch a v kariére má priemer 0,73 bodu na zápas. Ten je vyšší ako u o 16 mesiacov staršieho Turrisa, ktorý má priemer 0,59 bodu na zápas. V tejto sezóne si pripísal 9 bodov (3+6) v 11 dueloch.

Zaujímavé je, že pre výmenu nedokončil Duchene nedeľný zápas proti Islanders. Bol z neho stiahnutý počas prvej tretiny, čo sa v NHL nestalo už takmer šesť rokov. Dlho sme nevideli ani takúto veľkú výmenu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL