Peter Forsberg je šťastný, že sa vyriešila situácia okolo Duchenea

Legendárny Peter Forsberg bol potešený, keď sa dozvedel o tom, že Colorado vymenilo útočníka Matta Duchenea do Ottawy. Stalo sa tak menej ako mesiac po tom, čo hráča skritizoval a odporučil tímu poslať ho na tribúnu a následne vymeniť.

„Povedal by som, že som šťastný, že sa to vyriešilo tak rýchlo po tom vyjadrení. Neviem, či som mal na tom nejaký podiel, ale keď som niečo také povedal, tak sa to zvýraznilo. Som rád, že sa to vyriešilo,“ povedal Forsberg pre AP.

Forsberg zažil svoje najlepšie roky v NHL práve v Colorade. Získal s ním dva Stanleyho poháre a za dekádu si k Avalanche vytvoril citový vzťah. Je spokojný aj s tím, čo denverský tím za Duchenea získal. Podľa jeho názoru na danej výmene získali všetci.

„Myslím si, že bola dobrá pre všetky tri tímy. To, že išlo o tri tímy, iba ukazuje, aká komplexná tá situácia je, ale myslím si, že vzhľadom na ich situácie z toho mali prospech všetky tri tímy. Myslím si, že každý je spokojný s tým, čo získal,“ poznamenal Forsberg.

Duchene je už niekoľko dní s tímom Senators a pripravuje sa na najbližší zápas, ktorý zhodou okolností odohrá proti Coloradu. Ottawa s ním odohrá zápasy vo švédskom Štokholme, kde bude prítomný aj Forsberg. Na programe sú v piatok a v sobotu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL