Rangers opäť vyhrali nad Chárovcami, zvíťazili aj Toronto a Tampa

V troch stredajších zápasoch sa tešili z výhier hráči Maple Leafs, Lightning a Rangers. Newyorský tím natiahol víťaznú sériu v zápase proti Bostonu. Zdeno Chára nebodoval.

Víťazné série natiahnuté: Rangers opäť našli recept na Boston

Rangers našli stratenú formu a potvrdili to aj v stredu. Pevná defenzíva a dobre načasované góly boli základom úspechu 4:2 nad Bostonom, ktorý natiahol newyorskému tímu víťaznú sériu už na päť zápasov. Jimmy Vesey strelil dva kľúčové góly v rozmedzí 29 sekúnd v prvej tretine, Henrik Lundqvist urobil 31 zákrokov a „jazdci“ porazili Bruins v šiestom vzájomnom zápase po sebe. „Ideme správnym smerom. Sme späť v hre,“ poznamenal Lundqvist. Pavel Bučnevič otvoril skóre a Rick Nash ho uzavrel strelou do prázdnej brány. O góly Bruins sa postarali dvojbodoví David Pastrňák a Patrice Bergeron. Tuukka Rask opustil duel s 29 zákrokmi a Zdeno Chára s mínusovým bodom. V akcii strávil 21 a pol minúty, pričom zaznamenal aj jednu strelu a jeden bodyček. „Nehrali sme dostatočne snaživo. Rangers boli agresívnejšie. My sa musíme zlepšiť,“ povedal po zápase.

Veseyho rýchle góly:


Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Vesey (NYR), 3. P. Bergeron (BOS)

Toronto aj bez Matthewsa uspelo nad Minnesotou

Toronto si po dvoch prehrách v sérii pripísalo dve výhry. Tá druhá sa pritom zrodila aj bez hviezdneho Austona Matthewsa. Základom úspechu bol Frederik Andersen, ktorý zneškodnil 35 striel, a efektivita streľby. Kanadský tím porazil Minnesotu 4:2, hoci na Devana Dubnyka vyslal len 18 striel. Prekonali ho Nazem Kadri, Patrick Marleau a Connor Carrick. Pre Marleaua išlo o 514. gól v kariére, vďaka čomu sa osamostatnil na 39. mieste historického poradia strelcov. Poistku do prázdnej brány pridal Connor Brown. O oba góly hostí sa postaral Jason Zucker, na oba mu prihrával Eric Staal. Wild prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. „Brankár im vyhral zápas. Je nešťastné, že sme nezískali výsledok, ktorý sme chceli. Myslím si, že sme hrali dosť dobre,“ skonštatoval tréner Minnesoty Bruce Boudreau.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. J. Zucker (MIN), 3. P. Marleau (TOR)

Rusi pomohli Tampe ukončiť San Jose štvorzápasovú víťaznú šnúru

Andrej Vasilevskij zneškodnil 32 striel, Vladislav Namestnikov zaznamenal dva góly a asistenciu, Nikita Kučerov gól a dve asistencie, aby Lightning uspeli na ľade Sharks 5:1. V zápase pritom prehrávali už od úvodnej minúty. Stav vyrovnal prvým gólom v NHL Jake Dotchin a z gólu sa tešil aj Slater Koekkoek. Steven Stamkos nazbieral tri asistencie a upevnil si miesto na čele bodovania ligy s 28 bodmi. Kučerov vedie súťaž s 15 gólmi. Prvý gól duelu vsietil už po 25 sekundách Joonas Donskoi. Martin Jones inkasoval štyri góly z 21 striel a od tretej tretiny prenechal miesto v bráne Aaronovi Dellovi. Ten duel opustil s ôsmimi zásahmi. Kalifornský tím prišiel o štvorzápasovú sériu výhier. V zápase sa mu vrátil do akcie obranca Marc-Edouard Vlasic.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. V. Namestnikov, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:28 0 0 0 -1 0 1 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL