Gáborík trénoval. Tréner verí, že do jeho systému zapasuje

Slovenský útočník Marián Gáborík v sobotu potešil prítomných na tréningu Los Angeles Kings. So spoluhráčmi totiž absolvoval tréning, ktorý si užíval a na ktorom sa nebál zaťažovať operované koleno.

„Toto bolo po prvýkrát, čo korčuľoval so spoluhráčmi za posledných šesť týždňov. Bolo skvelé, že bol spolu s tímom. Myslím si, že je to pre neho skvelé. Pre nás je to tiež dobré,“ skonštatoval tréner Kings John Stevens.

Gáborík robí pokroky, ale tak skoro sa do akcie ešte nevráti. Los Angeles totiž chce byť opatrné a nezopakovať chybu zo septembra, kedy musel po prudkom zvýšení intenzity opustiť na niekoľko týždňov ľad a dopriať ľavému kolenu oddych. Sobotný prejav slovenského veterána bol však povzbudivý.

„Cítil som sa dosť dobre,“ povedal po tréningu. „Musím sa dostať do tempa. Vynechal som veľa času, takže potrebujem na návrat pripraviť všetko – nohy, celé telo po hokejovej stránke, zabehnúť sa, postupne pridávať a získavať naspäť svoj rytmus. Musím naspäť získať v podstate všetko.“

Kalifornskému tímu sa v tejto sezóne darí aj bez Gáboríka. Ten by mohol byť po dvoch ťažkých sezónach konečne zdravý, a tak sú ľudia v klube zvedaví, čo dokáže vo ofenzíve pri hraní nového systému, ktorý do tímu priniesol Stevens.

„Myslím si, že pasuje presne k jeho hre,“ poznamenal tréner. „Je to výbušný hráč. Dokáže svojou rýchlosťou zatlačiť tímy dozadu. Má nos na góly a nebojí sa chodiť do tých ťažkých oblastí na strieľanie gólov. Myslím si, že aj on je nadšený z tých očakávaní.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL