Crosby sa strelecky trápi a zbiera mimoriadne veľa „mínusiek“

Hviezdny kapitán Pittsburghu, Sidney Crosby, mal od svojho príchodu do NHL neustále bodový priemer nad hranicou jedného bodu na zápas. V tomto ročníku to však tak zatiaľ nie je a trápi sa najmä strelecky.

crosby

Hráč, ktorý v minulej sezóne získal so 44 presnými zásahmi Trofej Mauricea Richarda, strelil doteraz len päť gólov. Horšie však je, že neskóroval ani raz od 20. októbra. Ak by sa mu to nepodarilo ani v utorok proti Buffalu, vyrovnal by svoje najdlhšie suchoty v kariére s 12 zápasmi bez gólu.

Penguins jeho góly a body potrebujú, lebo v ostatných zápasoch sa im ofenzívne príliš nedarilo, čo viedlo aj k šiestim prehrám z posledných ôsmich duelov.

Crosby v prvých 19 zápasoch nazbieral 13 bodov, čo je v priemere 0,68 bodu na zápas. Jeho najnižší priemer v kariére bol 1,06 bodu na zápas v ročníku 2015/16. Čo však udrie do očí ešte viac pri pohľade na jeho čísla?

Tridsaťročný rodák z Cole Harbour má na konte až 14 mínusových bodov. S nimi nie len najhorší v tíme, ale aj v celej NHL. Spoločnosť mu s rovnakým počtom „mínusiek“ robí len spoluhráč Kris Letang.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL