Hischier bol v šoku: Kompliment mu zložil samotný Wayne Gretzky

Prvý Švajčiar draftovaný tímom NHL z celkového prvého miesta, Nico Hischier, má v radoch svojich fanúšikov vskutku veľkú legendu. Talentovaný útočník New Jersey Devils učaroval Wayneovi Gretzkymu.

Hischier v prvých 16 zápasoch kariéry strelil dva góly a nazbieral deväť asistencií. Na ľade patrí medzi najviditeľnejších hráčov a jeho výkony ukazujú, že sa Devils rozhodli správne, keď si ho na drafte vybrali.

Bývalá hviezda Devils a v súčasnosti komentátor, Ken Daneyko, navyše odhalil, že voľbu Devils nepriamo odobril aj Gretzky. So zaujímavou príhodou sa podelil vo vysielaní MSG:

„Po zápase som si pozrel SMS-ky a niekto mi napísal: ‘Hej, povedz číslu 13, že ho zbožňujem sledovať. Užívam si jeho sledovanie.’ Odpísal som: ‘Mimochodom, kto to píše?’ A odpoveďou bolo: ‘...99.’ Bol to Wayne Gretzky, ktorý mi písal, že rád sleduje Nica Hischiera.“

Odkaz od Gretzkyho bol odovzdaný osemnásťročnému Švajčiarovi v sobotu. Samozrejme, potešilo ho to.

„Naozaj? Wau, tak to je dosť pôsobivé. Keď to hovorí najlepší hráč všetkých čias, tak je to celkom skvelé. Ak je to pravda, tak som v šoku. Tak trochu nemám slov. Je to veľký kompliment,“ priznal Hischier.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL