Do kedy to bude takto s Daňom pokračovať?

Slovenský útočník Marko Daňo zažíva pravdepodobne svoje najťažšie obdobie v kanadsko-americkej NHL. V tréningovom kempe síce vyhral boj o miesto v otváracej zostave Winnipegu, no do základu už v podstate nepatrí.

Čoskoro dvadsaťtriročný rakúsky rodák už nehral v zápase viac ako dva týždne. V posledných siedmich zápasoch bol len zdravým náhradníkom a na tribúne pobudol v deviatich z posledných desiatich duelov.

Daňo odohral za ostatný mesiac len necelých deväť minút v zápase proti Columbusu. Ten bol jeho prvým tímom v NHL a jediným, v ktorom sa zviditeľňoval pozitívnym spôsobom a pravidelným bodovaním.

V tejto sezóne to má ťažké. Odohral len šesť zápasov bez bodového zisku, pričom na ľade trávil v priemere len o čosi viac ako sedem minút na zápas. V tomto okamihu možno skonštatovať, že by mu bolo lepšie aj v nižšej AHL, kde by hrával pravidelne.

Otázka tak je, do kedy budeme čakať, kým dostane trenčiansky odchovanec šancu u Moose alebo u iného tímu NHL. Ak by sa toto dialo vlani, s najväčšou pravdepodobnosťou by už bol na „farme“.

Tento rok by však musel byť najskôr umiestnený na waiver listinu nechránených hráčov, čo môže byť jedným z dôvodov, prečo stále figuruje v prvom tíme.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL