Teräväinen po prvýkrát v kariére zaznamenal hetrik + video

Carolina vstupovala do tretej tretiny pondelkového zápasu proti Dallasu za stavu 1:1. Nakoniec ho vyhrala jasne 5:1. Zásluhu na tom mal Teuvo Teräväinen, ktorý v tretej tretine strhol pozornosť na seba, keď strelil tri góly.

„Bolo dôležité dnes vyhrať tento zápas. Toľko šiltoviek som ešte nikdy nemal,“ povedal po zápase.

Fínsky útočník, ktorý v prvej tretine asistoval pri góle Sebastiana Aha, zaznamenal čistý hetrik, ktorý bol vôbec prvý v jeho kariére. Prvý gól vsietil v 43. minúte počas presilovky, druhý v 47. minúte a tretí v 50. minúte. Hetrik dosiahol za sedem minút a päť sekúnd.

„Mal by viac útočiť na bránu, pretože má na to schopnosti a zručnosti. Mohol by mať trochu viac streleckej mentality. Je to hráč, ktorý radšej prihráva. Vyrastal ako center, no musí byť sebeckejší, keď ide k bráne a vyslať na bránu aj svoju strelu,“ povedal o ňom tréner Bill Peters.

Dvadsaťtriročný Teräväinen zaznamenal v tejto sezóne šesť gólov a sedem asistencií v 16 zápasoch. Väčšinu bodov nazbieral v posledných deviatich dueloch, keď strelil štyri góly a pridal sedem asistencií.

„Sú zápasy, v ktorých dokážem hrať aj lepšie, ale sú zápasy, v ktorých mi to ide skutočne dobre. Pre mňa je dôležité rozhýbať nohy. Keď dobre korčuľujem, tak dobre aj hrám,“ poznamenal.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL