Alex DeBrincat zažiaril a strelil prvý hetrik v kariére + video

K pondelkovému víťazstvu Chicaga 7:3 nad Anaheimom pomohol najväčšou mierou Alex DeBrincat. Mladučký útočník sa zaslúžil o štyri góly, keď tri strelil a na jeden prihrával. Hetrik bol jeho prvý v NHL.

Per @EliasSports: @Brinksy97 (19 years, 344 days) is the second-youngest player in @NHLBlackhawks history to score a hat trick, behind @Jeremy_Roenick (19 years, 340 days) on Dec. 23, 1989 at TOR. #NHLStats #ANAvsCHI pic.twitter.com/X7ygUCSO08

— NHL Public Relations (@PR_NHL) November 28, 2017

„Bolo to pekné. Puky sa dnes odrážali v môj prospech. Je cool, že už mám aj po prvom hetriku,“ povedal DeBrincat pre CP.

Cestu za hetrikom odštartoval v 17. minúte prvej tretiny, keď zvyšoval na 2:0. V ôsmej minúte druhej tretiny obnovoval štvorgólové vedenie gólom na 5:1 a i necelých sedem minút neskôr zavŕšil trojgólový večer presilovkovým gólom na 6:2. Asistenciu si pripísal pri prvom góle Patricka Sharpa, ktorý mu po zápase venoval pochvalu.

„Je skvelý. Stále hrá ako v juniorskej lige a to je myslené ako kompliment. Stále hľadá príležitosti, aby robil tie svoje akcie. Nie je zastrašený rýchlosťou ani tempom hry v NHL. Môžete vidieť, že to prináša svoje ovocie,“ poznamenal Sharp.

Americký rodák, ktorý má stále len 19 rokov, je po hetriku tretím najlepším strelcom spomedzi nováčikov s 10 gólmi. V Chicagu je druhým najproduktívnejším hráčom so 17 bodmi. Viac ich získal len Patrick Kane.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 11. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL