Faksa zaznamenal čistý hetrik za necelých sedem minút! + video

Český útočník Radek Faksa bol strojcom utorkového víťazstva Dallasu 3:0 v Las Vegas. Sám ho zariadil čistým hetrikom, ktorý bol jeho prvým v NHL. Výrazne sa ním zapísal do klubovej histórie.

Dvadsaťtriročný center otvoril skóre zápasu v 33. minúte. Ďalšie dva góly pridal v poslednej minúte druhej tretiny v rozmedzí ôsmich sekúnd. Hetrikom, ktorý vsietil za 6 minút a 46 sekúnd, ukončil trojzápasovú sériu bez gólu i bodu. Po 23 dueloch sezóny má na konte osem gólov a štyri asistencie.

„Boli to dôležité góly pre náš tím. Určite mám z nich radosť. Najdôležitejšie zo všetkého však je to, že tím vyhral,“ povedal Faksa, prvá hviezda duelu.

Rodák z Vítkova sa stal piatym najrýchlejším autorom hetriku v klubovej histórii (vrátane North Stars). Tri góly po sebe však strelil pred ním rýchlejšie iba Bill Goldsworthy v decembri 1973 proti Los Angeles. Potreboval na to 5 minút a 32 sekúnd.

Faksa napodobnil Goldsworthyho aj v inom ohľade. Len oni dvaja dokázali v histórii organizácie skórovať dvakrát za osem sekúnd. Goldsworthy to dokonca zvládol za sedem ešte 27. novembra 1971 tiež proti Kings.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 29. 11. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL