Michael Grabner čistým hetrikom napodobnil Gáboríka + video

Rakúsky útočník Michael Grabner zaznamenal v piatkovom zápase proti Caroline piaty hetrik v kariére, ale tento bol iný. Strelil tri góly po sebe, posledné dva do prázdnej brány. Zariadil nimi víťazstvo New Yorku Rangers 5:1.

Tridsaťročný pravý krídelník najskôr v 22. minúte posielal Rangers do vedenia 2:1, čím rozhodol o 11. domácej výhre v sezóne. V 58. a 59. minúte pridal v rozmedzí 61 sekúnd dva góly do prázdnej brány, čím zavŕšil svoj prvý čistý hetrik v kariére.



„Kevin sa mi po celý čas snažil prihrať. Pokúsil som sa zostať v správnej pozícii a on odviedol skvelú prácu,“ opísal Grabner svoj prvý a zároveň víťazný gól v zápase, na ktorý mu prihral Kevin Shattenkirk.

Grabner sa stal prvým hráčom Rangers v modernej histórii NHL (po expanzii), ktorý strelil dva góly do prázdnej brány v jednom zápase. Posledným hráčom klubovej histórie s čistým hetrikom bol Marián Gáborík, ktorý ho dosiahol 31. januára 2010 proti Coloradu.

Rodák z Villachu si rozšíril konto na 13 gólov a 15 bodov v 26 dueloch sezóny. Len jediný mu chýba do méty 500 odohraných zápasov v NHL. Doposiaľ v kariére nastrieľal 144 gólov a pridal 84 prihrávok. Po hetriku je novým streleckým lídrom tímu.

Per @EliasSports: @grabs40 scored the first natural hat trick of his NHL career and became the first @NYRangers player to accomplish the feat since Marian Gaborik on Jan. 31, 2010 at COL. #NHLStats #CARvsNYR pic.twitter.com/5QVJrMdQIR

— NHL Public Relations (@PR_NHL) December 2, 2017



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 02. 12. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL