Buffalo potrebuje zmenu. Vymenený by mohol byť ktokoľvek okrem Eichela

Tím Buffalo Sabres je opäť na dne ligového poradia. Aktuálne má bilanciu 6-17-4 a prehral 11 z posledných 12 zápasov. Zámorskí odborníci poukazujú na to, že je čas na zmenu.

V tejto sezóne sa najčastejšie skloňovala výmena Evandera Kanea, ktorému končí zmluva. Sabres by boli ochotní udržať si časť jeho platu, aby maximalizovali zisk z transakcie. Spomedzi záujemcov sa už spomínali tímy ako Lightning, Rangers, Islanders, Blues či Capitals.

Občasne je v špekuláciách možné započuť aj iné mená, napríklad Matt Moulson, Sam Reinhart, Benoit Pouliot, Josh Gorges, Robin Lehner či Chad Johnson. Elliotte Friedman zo Sportsnet to zhrnul najlepšie: k dispozícii na výmenu je ktokoľvek, kto sa nevolá Jack Eichel.

„Od iných tímov sú tu náznaky toho, že Sabres posielajú signály, že sú otvorení urobiť nejaký obchod a že žiadať môžete kohokoľvek okrem Jacka Eichela. Myslím si, že ak by niekto chcel Ristolainena alebo Scandellu alebo Reinharta, musel by priniesť veľmi serióznu ponuku. Nečakám, že ich Sabres vymenia, ak nebude protihodnota skvelá. Myslím si však, že sú pripravení počúvať ponuky na každého okrem Eichela," poznamenal Friedman.

Friedman si myslí, že by Sabres mohli za Kanea získať niečo podobné ako minulý rok získal Winnipeg za Andrewa Ladda a Arizona za Martina Hanzala. Chicago obetovalo za Ladda Marka Daňa, voľbu v prvom kole a podmienečnú voľbu na drafte. Minnesota poslala za Hanzala voľby v prvom, druhom a štvrtom kole draftu, no získala aj Ryana Whitea.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL