Holland nechcel hovoriť o budúcnosti Blashilla. Aká bude tá jeho?

Detroit nezažíva ideálny ročník a tréner Jeff Blashill už minimálne po štyroch zápasoch musel vyzvať svojich zverencov, aby sa zlepšili. To však tiež vynára otázku, či nezačali hráči ignorovať jeho výzvy a či nie je jeho pozícia v ohrození.

Samozrejme, že novinári sa po zahanbujúcej prehre 1:10 s Montrealom, ktorá natiahla sériu prehier na sedem zápasov, pýtali na pozíciu Blashilla aj generálneho manažéra Kena Hollanda. Ten ju však nechcel komentovať.

Ansar Khan tvrdí, že netreba očakávať trénerskú zmenu pred utorkovým zápasom proti Winnipegu, no ak by opäť Red Wings jasne prehrali, počas trojdňového voľna by mohlo dôjsť k výmene kormidelníka. Pod Blashillom tím vlani nepostúpil s veľkou stratou do play-off a v tejto sezóne to nevyzerá na tabuľkové zlepšenie.

Holland sa medzitým tiež snaží popracovať na výmene, ktorá by pomohla mužstvu. Situáciu však nebude mať jednoduchú, pretože ostatné tímy zaujímajú najmä hráči, okolo ktorých chce stavať mužstvo. Pre budúcnosť by tak mohlo byť najlepším riešením hráčsku zmenu neurobiť.

Mimo trénerskej zmeny však mnohí veria, že by Detroit potreboval dostať nový vietor do plachiet aj výmenou generálneho manažéra. Neočakáva sa však, že Holland dostane výpoveď. Po sezóne mu totiž končí zmluva a jeho odchod potom by bol lepšie načasovaný.

Holland je zodpovedný za zostavu, ktorú tím má. Lepší tréner by možno z hráčov získal viac, ale tím má v mužstve nedostatok špičkového talentu a to je chyba generálneho manažéra. Ten už má síce 62 rokov, ale stále ho jeho práca baví a rád by si prešiel prestavbou Red Wings do ďalšieho úspešného mužstva.

Holland je však stále zaviazaný k prestavbe, ktorá by bola za pochodu a neposlala by tím na samé dno. To by však presne mohlo byť to, čo tím potrebuje. Najväčšie talenty totiž nájde len vtedy, ak bude draftovať z vysokých miest. A k tomu mu postavenie v strede tabuľky nepomôže.

A aj preto by možno tímu prospelo, ak by sa kormidla chopil niekto iný, niekto s inou filozofiou. Katie Strangová verí, že ak táto zmena nastane, bude to v lete. Vtedy by bol podľa nej aj ideálny čas na trénerskú zmenu. Prípadný nový generálny manažér by totiž mohol vybrať za trénera svojho adepta. Či tomu však dôjde, to zatiaľ zostáva otázne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL