Chicago opäť vyhralo, McElhinney vynuloval Oilers

Richard Pánik opäť nebodoval, ale tešil sa aspoň z výhry Chicaga. V nedeľu sa odohrali aj ďalšie tri stretnutia, v ktorých uspeli Minnesota, St. Louis a Toronto, ktoré sa tentokrát mohlo oprieť o svojho náhradného brankára.

Crawford, Anisimov doviedli Blackhawks k výhre nad Coyotes

Carey Crawford urobil 31 zákrokov, Artem Anisimov strelil víťazný gól a Chicago porazilo Arizonu 3:1, aby si po päťzápasovej sérii prehier pripísalo druhú výhru po sebe. Tommy Wingels a Nick Schmaltz sa tiež trafili do čierneho, Patrick Kane zaznamenal dve asistencie a so 781 bodmi sa osamostatnil na piatom mieste historického bodovania tímu pred Dougom Wilsonom. Anthony Duclair zaknihoval čestný úspech Coyotes, ktorí prehrali štvrtý duel po sebe. Scott Wedgewood ho opustil s 34 zákrokmi. Dvoma strelami ho ohrozil Richard Pánik, ktorý odohral 13 a pol minúty. Pripísal si aj mínusový bod a tri bodyčeky. Všetky štyri góly zápasu padli v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. P. Kane, 3. A. Anisimov (všetci CHI)

Tarasenko skóroval v predĺžení, Blues porazili Sabres

St. Louis v tretej tretine prišlo o dvojgólové vedenie, ale nakoniec si vydrelo víťazstvo 3:2 nad slabým Buffalom. V poslednej minúte predĺženia o ňom rozhodol Vladimir Tarasenko. „Keď máte toľko šancí a puk nechce skončiť v bráne, musíte hrať jednoducho a počkať si na šťastný odraz puku,“ poznamenala ruská hviezda. Blues poslali na Robina Lehnera až 45 striel, ale okrem Tarasenka ho prekonali len Brayden Schenn a Paul Stastny. Jake Allen urobil 22 zákrokov a puk vyberal z brány len po góloch Evana Rodriguesa. Zatiaľ čo St. Louis oslavovalo štvrtú výhru po sebe, Sabres prehrali šiesty duel z posledných siedmich. V posledných troch však získali štyri body. „Venovali sme im príliš veľa rešpektu. Až naša tretia tretina bola skutočne dobrá. Tak musíme hrať stále,“ povedal tréner Buffala Phil Housley.

Odporúčame:
Tarasenko prekonal klubový rekord Pavla Demitru + video

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. P. Stastny (STL), 3. E. Rodrigues (BUF)

McElhinney zažiaril pri futbalovej výhre nad Oilers

Deň po tom, čo Frederik Andersen vychytal cennú výhru nad Pittsburghom, sa do brány Toronta postavil náhradník Curtis McElhinney. Vo svojom piatom štarte v sezóne zažiaril. Zneškodnil všetkých 41 striel, aby so šiestym čistým kontom kariéry doviedol svoj tím k výhre 1:0 nad Edmontonom. Zach Hyman skóroval už v prvej minúte zápasu a Maple Leafs si zlepšili bilanciu na 20-10-1. „Náš brankár bol skutočne dobrý, oslabenia boli mimoriadne. Trávili sme veľa času v našom pásme, ale nakoniec to bol pre nás veľký večer a dôležité víťazstvo,“ skonštatoval tréner Mike Babcock. Toronto sa stalo len 10. tímom histórie, ktorý vyhral zápas pomerom 1:0, keď skóroval už v otváracej minúte. V sobotu to dokázal aj Columbus. V bráne Edmontonu stál Laurent Brossoit, ktorý urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. Z. Hyman, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Niederreiter rozhodol v predĺžení o výhre nad Sharks

Nino Niederreiter skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby Minnesota porazila San Jose 4:3 v zápase, v ktorom prišla o trojgólové vedenie. V normálnej hracej dobe sa presadili Ryan Murphy a dvakrát po sebe Eric Staal. Obaja pridali aj po asistencii, dve si pripísal Mikael Granlund. Alex Stalock kryl 31 striel v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu. Tomu k bodu pomohli Brent Burns, ktorý využil dve presilovky po sebe a dvojbodový Tomáš Hertl, ktorý v 55. minúte vynútil nadstavený čas. Martin Jones zastavil 20 z 24 striel. Wild vyhrali nad Sharks štvrtý vzájomný zápas po sebe a v posledných piatich celkovo si pripísali štyri výhry.

Niederreiterov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (MIN), 2. E. Staal (MIN), 3. B. Burns (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 13:38 0 0 0 -1 0 2 3



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 12. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL