Penguins by mohli mať pred sebou ešte viac výmen

Generálny manažér tímu Pittsburgh Penguins, Jim Rutherford, získal v utorok z Dallasu obrancu Jamieho Oleksiaka po tom, čo uskutočnil výmenu aj s Arizonou. V dohľadnej dobe by mohlo dôjsť k ďalším výmenám, ku ktorým by transakcia so Stars mohla pomôcť.

Rutherford totiž verí, že Oleksiak nepridá len hĺbku do defenzívy tímu, ale mohol by mu byť nápomocný aj pri výmene, prostredníctvom ktorej by získal potrebného útočníka, ideálne centra do tretieho útoku.

„Ak by sme mali teraz meniť obrancu, nemusím už žiadneho získavať. Teraz máme viac flexibility. Ak by bol správny útočník k dispozícii, môžeme za neho obetovať aj obrancu,“ poznamenal Rutherford.

Do 28. decembra sú v NHL zmrazené zostavy tímov, takže dovtedy žiadnu výmenu neuvidíme. Jonathan Bombulie z denníka Pittsburgh Tribune-Review však verí, že potom by tím mohol veľmi rýchlo urobiť výmenu, ktorou by získal útočníka.

Generálny manažér zase tvrdí, že jeho cieľom je mať do konca prestupového obdobia vyskladaný tím, ktorý by pripomínal ten, ktorý získal v predošlých dvoch rokoch dva Stanleyho poháre.

„Chceme mať štyri vybalansované útoky, ktoré môže tréner točiť, šesť schopných obrancov, a samozrejme aj schopných brankárov. Myslím si, že to naše dve predošlé mužstvá v sebe mali. To bude náš cieľ pred uzávierkou,“ skonštatoval Rutherford.

Ak chce Pittsburgh bojovať o majstrovský hetrik, najskôr sa musí dostať na postupové pozície. Momentálne tímu patrí siedma pozícia v Metropolitnej divízii, dva body pred Carolinou a dva body za prvou postupovou pozíciou.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 12. 2017 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL