MSJ 2018: Slováci prehrali s Rusmi až po nájazdoch + video

Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala v sobotu druhý, posledný prípravný zápas pred štartom Majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. Po výhre nad Bieloruskom prišla remíza s Ruskom, po ktorej vyhrali rozstrel favorizovaní hráči.

Rusko – SLOVENSKO 3:2 SN (0:1, 0:1, 2:0, 0:0 – 3:0)

Góly: 42. Svečnikov (Manukian, V. Siomin), 59. Rubcov (Abramov, Samorukov), roz. SN: Jelizarov – 4. Ružička (Fehérváry, Vybiral), 26. Zeleňák (Ružička, Fehérváry).

Slovensko malo veľmi dobrý vstup do zápasu a už po štyroch minútach hry otvoril skóre pekným spôsobom Adam Ružička. Hra sa postupne vyrovnávala, ale mladí Slováci držali krok. V druhej tretine už Rusi pridali, no doplatili na faul Abramova. Na 2:0 zvyšoval v presilovke Vojtech Zeleňák. Vo zvyšku zápasu dostávala slovenská obrana zabrať. Kontaktný gól Ruska strelil v druhej minúte tretej tretiny Svečnikov a stav vyrovnal Rubcov až minútu a pol pred koncom normálneho hracieho času. V predĺžení Slovensko prežilo oslabenie, ale v nájazdoch pohorelo. Úspešní boli traja Rusi, kým zo Slovákov neuspel nikto.

Gól Ružičku:


Gól Zeleňáka:


„Bol som milo prekvapený z toho, ako sme začali prvú tretinu. Hrali sme veľmi dobre, koncentrovane a dodržovali systém. Mali sme pohyb, presné prihrávky a myslím si, že práve tým sme Rusov zaskočili. Ak sme neboli lepší, tak sme boli minimálne vyrovnaným súperom. Išli sme do vedenia, čo chlapcom veľmi pomohlo. V druhej tretine nás už Rusi začali viac napádať, stále sme však hrali svoju hru. Pre mňa je potešujúci hlavne výkon, ktorí chlapci predviedli,“ povedal po zápase tréner Ernest Bokroš.

Zostava Slovenska: Hrenák (Kostelný) – Hedera, Korenčik, Féherváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta, Kmeč, Leško – Smolka, Kundrik, Kelemen – Buček, Ružička, Vybíral – Čacho, Marcínek, Krivošík – Liška, Jaško, Solenský

Slovensko odštartuje svetový šampionát ťažkými zápasmi. V druhý hrací deň, v noci zo stredy na štvrtok, bude jeho prvým súperom horúci favorit turnaja, Kanada. O deň neskôr príde na rad domáci výber USA, ktorého ambície sú tiež tie najvyššie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL