Rinaldo sa vzdal možnosti osobného stretnutia s disciplinárkou

Útočník Arizony Zac Rinaldo sa v sobotnom zápase proti Coloradu na chvíľu prestal ovládať a výsledkom bolo jeho vylúčenie. Tým sa to však nekončí a na jeho bezhlavý zákrok si posvieti aj Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL.

Rinaldo v strede duelu neudržal nervy na uzde a spôsobil hromadnú šarvátku, po ktorej rozhodcovia udelili spolu 52 trestných minút. Najskôr si vyšliapol na Nathana MacKinnona a následne udrel päsťou do tváre nováčika Sama Girarda, ktorý sa zastal spoluhráča.

Práve touto boxerskou vložkou si vyslúžil pozornosť ligy. Potom sa ešte pobil s MacKinnonom, ktorý sa medzitým otriasol a išiel sa mu pomstiť. Spolu teda Rinaldo dostal 15 trestných minút a zápas sa pre neho predčasne skončil.

Disciplinárna komisia ho v nedeľu pozvala na osobné stretnutie, ktorého termín zatiaľ pre vianočnú prestávku nie je známy. Zrejme sa však nevyhne dlhšej suspendácii, keďže v NHL ich má na konte už štyri. V 31 zápasoch sezóny strelil dva góly a pridal asistenciu.



DOPLNENÉ: Oddelenie hráčskej bezpečnosti v utorok informovalo, že sa Rinaldo práva na osobné stretnutie vzdal. Vzhľadom na to tak absolvuje len rozhovor s disciplinárkou cez telefón. Uskutoční sa v stredu.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 27. 12. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL