Buček a Durný sú medzi elitnými hráčmi šampionátu

Po skončení skupinovej fázy majstrovstiev sveta do 20 rokov možno skonštatovať, že sa medzi najlepších hráčov turnaja dostali aj dvaja nedraftovaní Slováci.

Po prvých štyroch zápasoch je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Slovenska útočník Samuel Buček, ktorý inak oblieka dres Chicaga v stredoškolskej USHL. Na konte má tri góly a tri asistencie.

Bodovanie Slovenska
P HRÁČ BODY
1. Buček, Samuel 6 (3+3)
2. Krivošík, Filip 3 (2+1)
3. Roman, Miloš 2 (2+0)
4. Fehérváry, Martin 2 (1+1)
5. Tamáši, Alex 2 (0+2)
6. Ružička, Adam 2 (0+2)
So šiestimi bodmi mu patrí pekné piate miesto v bodovaní šampionátu, pričom len Casey Mittelstadt zo Spojených štátov amerických získal viac bodov – deväť. Rus Klim Kostin a Švédi Lias Andersson s Eliasom Petterssonom sú pred ním, pretože strelili viac gólov.

Strelcom kraľuje s piatimi gólmi práve Andersson. Buček figuruje na delenom šiestom mieste.

Tri zápasy zo štyroch odchytal Roman Durný, ktorý počas 180 minút v akcii zneškodnil 93,04 % striel súperov. S touto úspešnosťou zákrokov mu medzi všetkými brankármi patrí tretie miesto za Coltonom Pointom a Dmitrim Rodikom. Kanaďan však odchytal jeden jediný zápas – vychytal nulu proti Slovensku – a Bielorus sa ocitol v bráne len na 24 a pol minúty.

Rodák z Liptovského Mikuláša tak má najlepšiu úspešnosť z kvalifikovaných gólmanov. Lepšiu ako kanadská hviezda Carter Hart (92,94 %), švédska nádej Filip Gustavsson (92,31 %) či Čech Josef Kořenář (90,16 %). Durný v priemere inkasoval 2,67 gólu na zápas. V tomto smere tak vysoko, pochopiteľne, nie je.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL