Bodák: Mali sme hrať v semifinále. Chýbalo nám trochu šťastia

Slovensko opúšťa majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov so vztýčenou hlavou. Síce sa tímu Ernesta Bokroša nepodaril veľký úspech, ale až na jednu výnimku podával veľmi dobré výkony. O to viac mrzela štvrťfinálová prehra 2:3 so Švédskom.

Odporúčame:
MSJ 2018: Slovensko prehralo so Švédskom tesne 2:3 + video

„Ťažko sa mi hodnotí takéto stretnutie… Musím povedať, že som spokojný s výkonmi hráčov, ale nie s výsledkom. Naozaj sme dnes boli blízko, žiaľ, nevyšlo nám to,“ povedal Bokroš pre SZĽH.

Mladí Slováci držali s favoritom zápasu krok a vypracovali si niekoľko šancí, ktoré sa gólom neskočili. Dve strely opečiatkovali bránkovú konštrukciu a tímu ušiel úvod druhej tretiny, keď inkasoval už po deviatich sekundách hry prvý gól zápasu.

„Snažili sme sa hrať najlepšie ako vieme a myslím si, že sme tak aj hrali. Chýbalo nám len trochu šťastia,“ skonštatoval obranca Martin Bodák pre web IIHF.

Mladí Slováci vstupovali do tretej tretiny len s jednogólovou stratou a snahou o vyrovnanie. Veľká príležitosť prišla po dvoch fauloch Švédov. Presilovka piatich proti trom však zostala nevyužitá.

„Snažili sme sa prihrávať a strieľať čo najčastejšie to išlo. Ja som vystrelil a zlomil si hokejku, takže to bolo tiež nešťastné. Zahrali sme to dobre, len sme nestrelili gól,“ poznamenal Bodák.

Bodák opustil duel s dvoma gólmi a stal sa jedným z troch najlepších hráčov Slovenska na turnaji. Zvyšnými boli brankár Roman Durný a útočník Samuel Buček. „Bokrošovci“ skončia na konečnom siedmom mieste, keď z piatich duelov vyhrali dva. Vrcholom bola nečakaná výhra nad USA.

„V zápase proti Kanade sme nehrali dobre. Boli sme trochu vystrašení alebo niečo také. Inak však bola naša hra celkom dobrá. Som spokojný a hrdý na náš tím. Myslím si, že sme mali hrať v semifinále, ale aj taký je hokej,“ doplnil Bodák.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL