Bergeron zakončil hviezdny večer čistým hetrikom! + video

Kanadský útočník Patrice Bergeron má za sebou najlepší zápas kariéry. V sobotu strelil proti Caroline štyri góly, vrátane čistého hetriku a pridal asistenciu pri výhre 7:1. Dosiahol tiež jeden míľnik a zaslúžene bol prvou hviezdou duelu.

Tridsaťdvaročný Kanaďan otvoril skóre vo štvrtej minúte vo vlastnom oslabení, v strede prvej tretiny prihral na presilovkový gól Davidovi Pastrňákovi. Od 15. do 31. minúty potom strelil tri góly po sebe a zaznamenal druhý hetrik v NHL.

„Rozhodne to bol jeden z tých zápasov, v ktorých všetko prešlo do brány. Ja som si však našiel správne miesto a zdalo sa, že je voľné len pre mňa. A Brad (Marchand) odviedol dobrú prácu v tom, že mi posielal presné prihrávky. Vyzeralo to tak, že dnes mi všetko vychádza, tak som sa snažil to využiť,“ povedal štvornásobný víťaz Selkeho trofeje.

Bergeronov prvý hetrik kariéry prišiel 11. januára 2011 proti Ottawe. Štyri góly strelil ako 16. hráč klubovej histórie, pričom tým posledným bol Dave Andreychuk 28. októbra 1999 proti Tampe. Čistý hetrik vsietil z hráčov Bruins naposledy Milan Lucic 18. októbra 2010 proti Floride.

Rodák z provincie Quebec vďaka päťbodovému zápisu prekonal hranicu 700 bodov v NHL ako siedmy hráč Bostonu v histórii. Po 34 dueloch sezóny má na konte 16 gólov a 31 bodov, v 933 zápasoch kariéry zaznamenal 275 gólov a 427 prihrávok.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 01. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL