Tyler Johnson strelil prvý hetrik po vyše troch rokoch + video

Americký center Tyler Johnson zariadil domácu výhru Tampy Bay 5:4 nad Carolinou tromi gólmi, ktoré znamenali jeho štvrtý hetrik v NHL. Čakal naň viac ako tri roky, no dočkal sa a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Dvadsaťsedemročný rodák zo Spokane prvými dvoma gólmi otočil stav z 1:2 na 3:2 v rozmedzí piatich a pol minúty na prelome prvej a druhej tretiny. Tretí hetrik v základnej časti NHL zavŕšil víťazným gólom v 55. minúte.

„Pri prvých dvoch góloch som mal šťastie, že som bol v správnom čase na správnom mieste, keď spoluhráči strieľali na bránu. Pri poslednom išlo o menšie preteky a puk prešiel do brány po tak trochu šťastnom odraze,“ opísal Johnson svoj celkovo štvrtý hetrik kariéry.

Predošlé dva hetriky v dlhodobej fáze sezóny strelil Johnson 25. januára 2014 proti Coloradu a 23. decembra 2014 proti Pittsburghu. Jediný v play-off zaznamenal v druhom zápase konferenčného finále 2015 proti NY Rangers.

Johnson si rozšíril konto na 16 gólov a 34 bodov v 42 zápasoch sezóny. Patrí mu s nimi piate miesto v tímovej produktivite, pričom je tretím najlepším strelcom. V 350 dueloch NHL, všetkých v drese Lightning, nazbieral 245 bodov (105+140).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 01. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL