Americký útočník favoritom na Calderovu trofej

Osemnásti experti z oficiálneho webu NHL svojím hlasovaním rozhodli o tom, kto je ich najväčší favorit na Calderovu trofej, ocenenie pre najlepšieho nováčika sezóny. Po jej polovici si ho podľa nich zaslúži Brock Boeser.

Dvadsaťročný americký útočník v službách Vancouveru sa stal dvakrát po sebe nováčikom mesiaca, čo sa pred ním naposledy podarilo Connorovi McDavidovi. V tejto sezóne strelil 22 gólov a pridal 18 asistencií, aby si po 40 dueloch udržiaval priemer bodu na zápas.

Boeser, ktorý sa zúčastní premiérovo aj zápasu hviezd, dostal v hlasovaní 82 bodov, pričom až 15 z hlasujúcich expertov ho na svojom lístku umiestnilo na prvé miesto. Ďalší dvaja dali na prvé miesto útočníka Islanders Mathewa Barzala, ktorý skončil v hlasovaní druhý so 67 bodmi.

Tretí bol obranca Bostonu Charlie McAvoy a štvrtý Clayton Keller z Arizony, ktorému putoval zvyšný hlas na prvé miesto. Práve mladý „Kojot“ bol prvý v hlasovaní po štvrtine sezóny, v ktorom na neho aktuálny líder stratil na druhom mieste 47 bodov.

Výsledky hlasovania: Brock Boeser, Canucks, 82 bodov; Mathew Barzal, Islanders, 67 bodov; Charlie McAvoy, Bruins, 31 bodov; Clayton Keller, Coyotes, 29 bodov; Michail Sergačev, Lightning, 19 bodov; Nico Hischier, Devils, 10 bodov; Kyle Connor, Jets, 6 bodov; Alex DeBrincat, Blackhawks, 4 body; Will Butcher, Devils, 3 body; Danton Heinen, Bruins, 2 body; Jesper Bratt, Devils, 2 body; Yanni Gourde, Lightning, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL