Pánik si už za Chicago nezahrá. Bude z neho Kojot

Tím Chicago Blackhawks vyriešil problém s trápiacim sa Richardom Pánikom šikovne – vymenil ho. Teraz sa bude snažiť nájsť streleckú formu v tíme Arizona Coyotes.

Martinský rodák bol vymenený spolu s útočníkom Laurentom Dauphinom za obrancu Adama Clendeninga a útočníka Anthonyho Duclaira, ktorý tiež zaostával za očakávaniami a nedávno požiadal o výmenu.

Dvadsaťšesťročný Pánik v minulej sezóne strelil 22 gólov a pridal 22 asistencií, ale v tej aktuálnej si pripísal len šesť gólov a desať asistencií v 37 dueloch. V piatich zápasoch bol zdravým náhradníkom a v utorok ukončil gólové suchoty, ktoré sa začali ešte 21. októbra.

„Mal som dobrý kemp a začal som celkom dobre, ale potom som sa trápil. Trvalo mi dlhšie, kým som sa z toho dostal a to ma tu stálo miesto. Mojím plánom je hrať svoju hru. Myslím si, že v posledných zápasoch som hral dobre. Musím len zostať na tej ceste a každý večer to so sebou prinášať na ľad,“ povedal po výmene.

Pánik by mohol za Coyotes nastúpiť už v piatok. Generálny manažér Blackhawks, Stan Bowman, dúfa, že sa v novom pôsobisku uchytí: „Pánik mal vlani skvelý ročník a v tomto nemal zrejme vyrovnanosť takú akú chcel alebo akú sme od neho chceli my. Stále má však vo svojej hre veľa dobrých schopností. Dúfajme, že sa mu bude dariť dobre.“

O štyri roky mladší Duclair zaznamenal v tomto ročníku deväť gólov a šesť asistencií v 33 dueloch. Chicago bude jeho tretím tímom po Rangers a Coyotes. Najviac sa mu darilo v sezóne 2015/16, v ktorej okúzlil Arizonu s 20 gólmi a 24 asistenciami. Vlani však zaznamenal len 15 bodov (5+10).

Zvyšní dvaja hráči vo výmene sú len doplnkoví. Dvadsaťdvaročný Daphin odohral v NHL 32 zápasov, ale v tejto sezóne hráva v nižšej AHL. O tri roky starší Clendening takisto pôsobí na „farme“, no v tomto ročníku dostal šancu aj v piatich dueloch NHL. Zaznamenal v nich dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL