Kto je favoritom na Vezinovu trofej?

Mnoho ľudí by to pred touto sezónou zrejme nečakalo, ale favoritom na Vezinovu trofej je podľa 18 odborníkov z redakcie ligovej stránky brankár, ktorý až v tejto sezóne dostal do rúk pozície brankárskej jednotky.

Andrej Vasilevskij z Tampy Bay presvedčil takmer každého odborníka o tom, že si cenu pre najlepšieho brankára za svoje výkony v prvej polovici sezóny zaslúži. Len jeden z panelu expertov ho vo svojom zozname dal na druhé miesto.

Mladý Rus vedie NHL s 27 výhrami a šiestimi čistými kontami. Takisto je prvý s 93,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,10 inkasovaného gólu na zápas u brankárov, ktorí odchytali aspoň 20 zápasov. Lightning sú aj vďaka nemu prakticky nepretržite na čele celej NHL.

Druhý v hlasovaní skončil Jonathan Quick z Los Angeles, ktorému putoval na konto zvyšný hlas na prvé miesto. Získal 55 bodov, teda o 18 viac ako tretí v poradí, Connor Hellebuyck z Winnipegu. Do prvej päťky sa dostali aj Pekka Rinne a Corey Crawford.

Výsledky hlasovania: Andrej Vasilevskij, Lightning, 89 bodov; Jonathan Quick, Kings, 55 bodov; Connor Hellebuyck, Jets, 37 bodov: Pekka Rinne, Predators, 24 bodov; Corey Crawford, Blackhawks, 17 bodov; Tuukka Rask, Bruins, 15 bodov; Braden Holtby, Capitals, 15 bodov; Sergej Bobrovskij, Blue Jackets, 11 bodov; Henrik Lundqvist, Rangers, 4 body; Frederik Andersen, Maple Leafs, 1 bod; Jake Allen, Blues, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL