Plamene zničili Tampu, uspeli aj Sabres a Hurricanes

V troch štvrtkových zápasoch sa slovenskí hokejisti nepredstavili. Marek Hrivík opäť len z tribúny sledoval ďalšie víťazstvo Calgary, ktoré tentokrát porazilo Tampu. Z výhier sa tešili aj Buffalo a Carolina.

Flames potvrdili formu aj proti Tampe. Porazili ju 5:1

Calgary potvrdilo formu, päť rozdielnych hráčov skórovalo a kanadský tím dokázal poraziť aj ligového lídra na jeho ľade. Mike Smith urobil 33 zákrokov, Johnny Gaudreau strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby „Plamene“ uspeli v Tampe 5:1 a predĺžili si víťaznú sériu na päť zápasov. Gaudreau skóroval po 10-zápasových suchotách. Do čierneho sa trafili aj Micheal Ferland, Sam Bennett, Mark Jankowski a Matt Tkachuk. Andreja Vasilevského prekonali z 24 striel. Jediný gól Lightning strelil Brayden Point, ktorý v úvode druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Cedric Paquette nepremenil v druhej tretine trestné strieľanie. Floridský tím neprišiel vo štvrtok len o body. V druhej tretine sa mu zranil hviezdny obranca Victor Hedman.

Odporúčame:
Hviezdny Hedman utrpel vo štvrtok zranenie + video

Víťazný gól šikovného Gaudreaua:


Hviezdy duelu: 1. M. Jankowski, 2. J. Gaudreau, 3. M. Smith (všetci CGY)

Ullmark, Okposo doviedli Buffalo k výhre 3:1 nad Columbusom

Linus Ullmark odchytal svoj prvý zápas v NHL v tejto sezóne a predviedol v ňom 44 zákrokov. Kyle Okposo strelil so šťastím víťazný gól a pridal prihrávku, aby nakoniec Buffalo porazilo Columbus 3:1 a ukončilo sériu piatich prehier po sebe. Prvý gól Sabres strelil Benoit Pouliot a poistku do prázdnej brány pridal Jack Eichel. Ullmark bol na dobrej ceste za čistým kontom, ktoré mu zničil v 54. minúte Artemij Panarin. Švéd dovtedy chytil 39 striel. Jeho náprotivok, Sergej Bobrovskij, opustil duel s 26 zákrokmi. Columbusu nepomohol ani návrat Alexa Wennberga, ktorý predtým vynechal osem zápasov pre problémy s chrbtom. Tím z Ohia v ostatných šiestich dueloch strelil len sedem gólov v normálnom hracom čase a dvakrát bol vynulovaný. „Dnes sme na brankára pálili z veľkej diaľky. Nemali sme žiadne dorážky. Ullmark je robustný brankár a chytil všetko, čo videl,“ poznamenal obranca Blue Jackets Zach Werenski.

Čestný úspech, ktorý stál za to:


Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. K. Okposo, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Hurricanes po svojom predaji porazili Capitals 3:1

V historicky významný deň sa Hurricanes postarali o to, aby vyhrali. Victor Rask strelil víťazný gól v tretej tretine, Scott Darling zlikvidoval 26 striel a Carolina uspela vo Washingtone 3:1 len niekoľko hodín po tom, čo ju odkúpil dallaský miliardár Tom Dundon. „Je to vzrušujúce. Všetci sme mali šancu stretnúť ho. Vyzerá ako skvelý človek. Má veľa veľkých plánov,“ povedal Darling, ktorý vyhral prvýkrát od 16. decembra. Jordan Staal skóroval v oslabení, Sebastian Aho sa trafil do prázdnej brány a víťazstvo bolo dôležité aj z hľadiska boja o play-off – tím nahradil Pittsburgh na pozícii druhej divokej karty a so zápasom k dobru. O jediný gól Capitals sa postaral Lars Eller, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Braden Holtby zastavil 30 striel. Jeho tím prehral doma po prvýkrát od 30. novembra (10-zápasová víťazná séria).

Ovečkin predviedol svoje schopnosti pri spracovaní puku:


Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CAR), 2. V. Rask (CAR), 3. L. Eller (WSH)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL