V kanadskej olympijskej nominácii nechýba ani víťaz Stanleyho pohára

Vo štvrtok sme spoznali podobu kanadskej reprezentácie, ktorá sa predstaví na blížiacej sa olympiáde v juhokórejskom Pjongčangu. Medzi 25 hráčmi sa nachádza aj víťaz Stanleyho pohára a traja hráči z AHL.

Do nominácie sa dostal útočník Chris Kelly, ktorý v roku 2011 pomohol Bostonu k majstrovskému titulu. Momentálne hráva za Belleville v nižšej AHL. Z tejto ligy sú v nominácii už len obranca Stocktonu Cody Goloubef a útočník Wilkes-Barre/Scranton Christian Thomas.

Willie Desjardins, ktorý v rokoch 2014 až 2017 viedol tím Vancouver Canucks, bude hlavným trénerom výberu. Ten je zložený prevažne z hráčov z Európy, ktorí sa budú snažiť nadviazať na zlaté mužstvá Kanady z rokov 2010 a 2014.

„Cieľom je vždy zlato. Myslím si, že keď si na seba oblečiete kanadský dres, tak sa snažíte zo seba dostať všetko. Bude to mimoriadne náročné. Naším cieľom je výkonnosť hodná zlatej medaily. Keď budeme podávať také výkony, tak sa ostatné veci postarajú samé o seba,“ povedal generálny manažér Sean Burke.

Kanadská zostava na ZOH 2018

Brankári: Justin Peters (Kolín/DEL), Kevin Poulin (Medveščak/EBEL), Ben Scrivens (Ufa/KHL)

Obrancovia: Stefan Elliott (HV71/SHL), Charles Genoway (Togliatti/KHL), Cody Goloubef (Stockton/AHL), Marc-Andre Gragnani (Minsk/KHL), Chris Lee (Magnitogorsk/KHL), Maxim Noreau (Bern/NLA), Mat Robinson (CSKA/KHL), Karl Stollery (Riga/KHL)

Útočníci: Rene Bourque (Djurgärdens/SHL), Gilbert Brule (Kunlun/KHL), Andrew Ebbett (Bern/NLA), Quinton Howden (Minsk/KHL), Chris Kelly (Belleville/AHL), Rob Klinkhammer (Kazaň/KHL), Brandon Kozun (Jaroslavľ/KHL), Maxim Lapierre (Lugano/NLA), Eric O'Dell (Soči/KHL), Mason Raymond (Bern/NLA), Derek Roy (Linköping/SHL), Christian Thomas (W-B/Scranton/AHL), Linden Vey (Astana/KHL), Wojtek Wolski (Kunlun/KHL)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL