Doughty: V tejto sezóne hrám svoj najlepší hokej

Obranca Los Angeles Kings, Drew Doughty, je známy tým, že otvorene hovorí to, čo si myslí. A najnovšie pre ligový web uviedol, že doteraz ešte nikdy nehral tak dobre ako v tejto sezóne.

Odporúčame:
Doughty je najväčším favoritom na Norrisovu trofej

„Možno to vyzerá tak, že hovorím takmer každý rok, ako sa zlepšujem a hrám svoj najlepší hokej. Avšak, skutočne v tomto ročníku hrám svoj najlepší hokej,“ skonštatoval Doughty, ktorý sa po polovici sezóny radí medzi top favoritov na Norrisovu trofej.

Doughty má stále len 28 rokov a už je dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára a dvojnásobným olympijským šampiónom. V tejto sezóne bol nominovaný do svojho štvrtého zápasu hviezd.

V roku 2016 získal Norrisovu trofej a po 42 dueloch mal na konte 25 bodov (7+18). Teraz má po rovnakej porcii duelov už 30 bodov (7+23). Kings vedie s 21 plusovými bodmi a v lige je v tomto smere lepší len Victor Hedman z Tampy. Doughty strelil aj štyri víťazné góly.

„Viem, že som produktívny, ale to ani nie je tá najlepšia časť mojej hry. Moja defenzívna hra sa zlepšila, moje vodcovské schopnosti sa zlepšili. Viac mám hru pod kontrolou. Momentálne mám z mojej hry dobré pocity, ale stále je tu miesto na zlepšenie. Chcem byť neustále lepší,“ povedal Doughty.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL