Poznáme konečnú nomináciu Slovenska na ZOH 2018

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan spolu s hlavným trénerom Craigom Ramsaym v stredu zverejnili konečnú nomináciu na blížiace sa Zimné olympijské hry v Pjongčangu.

Bránkovisko obsadia brankári pôsobiaci v Českej republike, Ján Laco, Branislav Konrád a Patrik Rybár, ktorý bude tretím gólmanom v hierarchii.

Medzi obrancami bude jediný Slovák z KHL, Michal Čajkovský. Až šiesti pôsobia v Čechách. A už je zrejmé, z ktorej ligy bude mať Ramsay k dispozícii najviac hráčov. Z Čiech sa k reprezentácii pripoja aj piati útočníci.

Na prvé stretnutie tímu, ktoré bude 5. februára v Bratislave, príde aj 10 hráčov zo slovenskej Tisport ligy. Olympijský hokejový turnaj sa odohrá v dňoch 14. až 25. februára.

Nominácia SR na ZOH 2018:

Brankári: Ján Laco (HC Sparta Praha/ČR), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Patrik Rybár (HK Hradec Králové/ČR)

Obrancovia: Ivan Baranka (HC Vitkovice Ridera/ČR), Michal Čajkovský (HC Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové/ČR), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň/ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Miloš Bubela (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Marcel Haščák (HC Kometa Brno/ČR), Lukáš Cingeľ (HK Hradec Králové/ČR), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec/ČR), Patrik Lamper (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Ladislav Nagy (HC Košice), Tomáš Surový (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Peter Ölvecký (HK Dukla Trenčín), Michal Krištof (HK Nitra), Matej Paulovič (HK Nitra), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Marek Hovorka (HC Košice)

Program hokejistov SR na ZOH 2018 (skupina B):

SLOVENSKO vs Rusko (14. februára o 13:10 hod.)
USA vs SLOVENSKO (16. februára o 04:10 hod.)
Slovinsko vs SLOVENSKO (17. februára o 13:10 hod.)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL