Patrice Bergeron strelil druhý hetrik za dva týždne! + video

Len pred 13 dňami odohral center Patrice Bergeron životný zápas, keď zaznamenal štyri góly a prihrávku proti Caroline. Vo štvrtok proti NY Islanders potvrdil streleckú formu ďalším hetrikom a prepísal históriu tímu Boston Bruins pri výhre 5:2.

Odporúčame:
Bergeron zakončil hviezdny večer čistým hetrikom! + video

Tridsaťdvaročný Kanaďan najskôr v 14. minúte vyrovnal stav duelu na 1:1, o 20 minút neskôr zvyšoval náskok Bruins na 3:1 a tretí hetrik v kariére zavŕšil v 44. minúte gólom na 4:1. Jeho druhý gól bol víťazný a zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu.

Bergeron sa s 278 gólmi v drese Bostonu dostal sa siedme miesto historického poradia klubu pred Waynea Cashmana, jeho mentora zo začiatku kariéry. Ďalších 11 presných zásahov mu chýba na šiesteho Kena Hodgeho.

„Úprimne, nerozmýšľal som o tom. Mal som možnosť učiť sa od neho, bol skvelou osobou a počul som o ňom ako o hráčovi iba dobré veci. Je vždy pekné počúvať chvály, ale mňa zaujíma najmä to, ako dokážem pomôcť tímu vyhrávať,“ povedal Bergeron na margo prekonania Cashmana.

Štvornásobný víťaz Selkeho trofeje si rozšíril konto na 19 gólov a 38 bodov v 39 zápasoch sezóny. V 938 dueloch v NHL nazbieral 709 bodov (278+431). Dva hetriky v šiestich zápasoch Bostonu strelil pred ním naposledy Rick Tocchet v ročníku 1995/96.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 01. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL