Malkin zaznamenal prvý hetrik po viac ako roku + video

Hviezdny útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin sa v utorok dočkal trojgólového zápisu po dlhšom čase. Svojím 12. hetrikom v kariére, prvým po viac než roku, doviedol Penguins k výhre 5:2 nad San Jose.

Tridsaťjedenročný ruský center potreboval na tri góly štyri strely na bránu. Prvým vyrovnával stav na 2:2 päť sekúnd pred koncom druhej tretiny, druhý po sebe pridal v 47. minúte a bol víťazný. Hetrik zavŕšil v 59. minúte strelou do prázdnej brány.

„V posledných pár týždňoch som cítil, že mám veľa šťastia. Teší ma to a snažím sa pomôcť tímu vyhrávať. Začal som opäť viac strieľať. Aj ako tím sme sebavedomejší a je to zábava. Máme štyri dobré formácie, každý hráč je veľmi talentovaný. Sme skvelý tím a som šťastný, že som tu,“ povedal Malkin, druhá hviezda duelu.

Pre rodáka z Magnitogorska išlo o prvý hetrik od 16. januára 2017 proti Washingtonu (8:7). Po 48 zápasoch sezóny má na konte 26 gólov a 55 bodov ako najlepší strelec a tretí najproduktívnejší hráč tímu. V počte odohraných duelov (754), gólov (354), asistencií (533) i bodov (887) je štvrtý v klubovej histórii.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 31. 01. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL